Home / Events / Seksuele en criminele uitbuiting | Webinar
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Eerstelijnszorg
(O)GGZ
Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
Overheid & Justitie

Seksuele en criminele uitbuiting | Webinar

Woensdag 2 november, 10.00-12.00 uur

 

Seksuele uitbuiting is het onder dwang verrichten van seksuele diensten, tegen betaling in de vorm van geld of van andere vergoedingen zoals kleding of eten, of de belofte daarvan waarbij het slachtoffer (een deel van) de verdiensten moet afstaan. Criminele uitbuiting is het onder dwang verrichten van criminele activiteiten.

 

Seksuele uitbuiting is één van de vormen van mensenhandel en vaak verweven met criminele uitbuiting. Mensenhandel kan overal plaatsvinden en is tegelijkertijd heel onzichtbaar. Het is een ernstige schending van fundamentele mensenrechten waarbij misbruik wordt gemaakt van de vaak kwetsbare positie van het slachtoffer.
De aanpak van seksuele en criminele uitbuiting is complex waarin samenwerking tussen zorg en veiligheid essentieel is. Veel organisaties en professionals, zoals scholen, wijkteams, leerplichtambtenaren, (jeugd)hulpverlening, medische professionals en andere zorgverleners spelen een belangrijke rol in het signaleren van mensenhandel.
Misschien heb je ook wel eens het gevoel dat er iets niet klopt, maar kun je er niet helemaal je vinger op leggen wat het is? Meer kennis over de signalen en aanpak van uitbuiting is daarom belangrijk om de best mogelijke zorg en hulp aan slachtoffers te kunnen bieden.
Deze webinar geeft je meer informatie over mensenhandel en specifiek seksuele en criminele uitbuiting. We gaan in op de signalen en risicofactoren, maar ook op de vervolgstappen na signalering. Dit doen we samen met een ervaringsdeskundige. Want wat kan jij doen wanneer je vermoedens hebt van uitbuiting en wie schakel je in? Het doel is meer kennis en handelingsperspectieven mee te geven. Zodat je als professional de signalen van uitbuiting kunt herkennen en ernaar kan handelen.

 

Docenten

Jelske van Leeuwen en een ervaringsdeskundige. Jelske werkt als adviseur en trainer bij CoMensha (landelijke coördinatiecentrum tegen mensenhandel) waar ze zich bezighoudt met de bewustwording van mensenhandel.

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in seksuele en criminele uitbuiting, zoals professionals binnen het sociaal domein, politie, gehandicaptenzorg en onderwijs.

Presentaties downloaden
Inschrijven

€ 75,- p.p.

 

 

  • Expert sprekers
  • Overal te volgen
  • Ruimte voor jouw vragen
  • Met praktische handvatten
02-11-2022
Online

Je investering
€ 75,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier  kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?