Home / Over ons
Over ons

Bijscholen en verbinden van zorgprofessionals

LCB Academie is een zelfstandig congresbureau met een heldere missie: ‘door de combinatie van kennis delen en ontmoeting zorgen dat zorg beter werkt.’

 

Dit doen wij door het ontwikkelen en organiseren van geaccrediteerde studiedagen en webinars, waarbij het uitwisselen van kennis en ervaring in een informele setting centraal staat.

 

Door tijdens onze bijeenkomsten theorie te combineren met praktische handvatten, ben je in staat om de kennis direct toe te passen in je werk.

 

Wij zoeken steeds naar de juiste aansluiting bij ontwikkelingen in de zorg zoals de hervorming van de langdurende zorg, de druk op de kwaliteit, nieuwe wetgeving, maar ook op gedrag van cliënten en eigen professionaliteit. Wij betrekken onze deelnemers graag bij de ontwikkeling van onze programma’s.

 

Wij geloven dat een betere zorg begint bij goed geschoolde en gepassioneerde zorgprofessionals zoals jij.

 

Bekijk ons scholingsaanbod

by ease

Ondersteuning nodig bij het organiseren van een congres?

Als Professional Conference Organiser (PCO) bieden wij onder de naam by ease volledige ondersteuning bij de organisatie van wetenschappelijke congressen en bijeenkomsten in opdracht. Dit doen we voor o.a. vakverenigingen, zorginstellingen, universiteiten, hogescholen, overheidsinstanties en non-profitorganisaties.

 

Wij houden ons graag bezig met de logistieke coördinatie zoals deelnemersmanagement, abstracthandling, sponsorwerving en marketing. Daarnaast zijn wij in te zetten van bid-procedure tot strategieontwikkeling.

 

Ben je van plan om een congres te organiseren en ontbreekt het aan ervaring en/of tijd? Neem dan contact met ons op om je wensen en ideeën te bespreken. Wij overleggen graag hoe we daarbij kunnen helpen.

 

Meer over by ease

Hechte club van gedreven professionals

Ons team

Charlotte Leijdekker

Programmamanager Academie

Charlotte heeft jaren ervaring in onderwijsontwikkeling en projectmanagement. Ze vindt het gaaf om te zien dat iets wat je hebt bedacht en ontwikkeld tot leven komt op een studiedag. De sprekers die met passie en overtuiging over hun vak, onderzoek of ervaring vertellen. De interactie met leergierige deelnemers is leuk om te zien. Mooi om op deze manier bij te dragen aan professionaliteit in de zorg.

Odile Vreeken

Programmamanager Academie

Het bedenken en regelen van een congres, van niets tot iets: dat is wat deze enthousiaste programmamanager aanspreekt. Ze is recht voor haar raap en laat niet over zich heenlopen, belangrijke eigenschappen voor wie met strakke deadlines werkt. Ze studeerde Ontwikkelingspsychologie en specialiseerde zich in zowel schoolpsychologie als criminologie. Kenmerkende uitspraak: ‘Komt wel goed.’

Jackie van Wieringen

Jacqueline van Wieringen

Programmamanager Academie

Jacqueline, Jackie voor intimi, ontwikkelt bijeenkomsten voor onze Academie: het gehele traject van conceptontwikkeling en research tot het samenstellen van het programma in samenwerking met sprekers. De combinatie van iets creëren met maatschappelijke relevantie en de betrokkenheid van het team, dat is wat deze diplomatieke en relaxte verbinder het leukst vindt aan haar werk.

Nicolette Egberts

Congrescoördinator

Een accurate en verantwoordelijke congrescoördinator is een goede beschrijving van Nicolette. Ze is gedreven en leergierig. Haar ervaring in het (inter)nationale werkveld zet ze in om de studiedagen en congressen van begin tot eind te verzorgen.

Martine Schaap

Congrescoördinator

Martine studeert Crisis and Security Management en is daarnaast congrescoördinator bij het Leids Congres Bureau. Martine werkt vooral voor PCO by ease en springt bij waar zij nodig is.

Marianne Swartsenburg

Congrescoördinator

Wat Marianne dagelijks doet? Alles wat achter de schermen administratief en op de studiedagen zelf geregeld moet worden om leerzame dagen succesvol te laten verlopen. Dat is de uitdaging die haar werkzaamheden interessant maken.

Gabor Vereb

Congrescoördinator en marketingmedewerker

Een ervaren coördinator die tijdens zijn studie aan de hotelschool de congres- en evenementensector is ingekomen. Het creëren en realiseren van (live) ontmoetingen, daar ligt zijn passie. Gabor is gedreven, betrokken en zeer klantgericht.

Marit Wormgoor

Manager by ease

Bij Marit is niets onmogelijk. Samen tot prachtige ideeën komen om jouw evenement onvergetelijk te maken is wat Marit zo leuk vindt aan dit werk. Hierbij is niets haar te gek. Van een opening door koningin Maxima tot een bruisend eindfeest, Marit regelt het allemaal.

Cornee van der Hijden

Sponsormanager by ease

Congressen organiseren is de grote passie van Cornee. Als sponsormanager is het positioneren van de opdrachtgever of de farmaceutische industrie erg belangrijk, maar hij vergeet nooit het belang van de (medische) vereniging en de doelgroep uit het oog. Dat is een prachtig politiek spel wat op zijn lijf geschreven staat en waar integriteit van groot belang is.

Nathalie Unger-Woolley

Congresmanager by ease

Alles: van het bedenken tot het organiseren en produceren van congressen, dat is wat Nathalie aanspreekt aan haar werk als congresmanager. Deze positief ingestelde, sociale en ondernemende dame studeerde aan de kunstacademie en volgde bovendien de opleiding Eventmanagement. Kenmerkende uitspraak: ‘Ga ik regelen’.

Gijs Oskam

Directeur

Gijs studeerde Bedrijfseconomie en geeft leiding aan ‘een bureau vol enthousiastelingen’, iets waar hij zelf ook ontzettend enthousiast van wordt. Net als van de veelzijdigheid en afwisseling van het werk.

Wolter Brinks

Eigenaar

Wolter deelt na honderden congressen graag zijn ervaring. Het organiseren van studiebijeenkomsten is ontzettend leuk werk. Hij vindt het belangrijk dat je als deelnemer veel leert van de ervaren sprekers, maar ook de ontmoeting met elkaar is in zijn optiek zeker zo belangrijk. Kenmerkende uitspraak: 'We doen het graag voor jullie!'

Wat anderen zeggen

Bekijk alle reviews
Eerste keer online voor mij. Ging eigenlijk best heel goed. Mn ook leuk die chat en daar werd snel op gereageer...
Bekijk de volledige review
kim
Ik vond het een interessant congres maar ik miste heel erg de toepassing naar de praktijk. Heel interessant om ...
Bekijk de volledige review
Elise
Ik vond het, wat meestal bij jullie congressen, erg tegenvallen, weinig nieuwe zaken en veel herhaling. Ik blee...
Bekijk de volledige review
Elvira
Heel begrijpelijk dat de studiedag digitaal gegeven werd i.v.m. corona. Ik vond het daardoor wat rommelig. En i...
Bekijk de volledige review
tiny
Ik vond de kosten wel erg hoog. regelmatig krijg ik via de mail leuke interessante Webinars van jullie maar zie...
Bekijk de volledige review
ellen
Ondanks dat het een Zoom- meting betrof vond ik de bijeenkomst zeer informatief en gevarieerd.
Marion
Ik vond de nieuwe informatie wat weinig. Er werd veel over het onderzoek en de mogelijkheden verteld en voor he...
Bekijk de volledige review
Wilma
Goede on line Webinar kunnen volgen. goed geregeld
sandra
Ik heb geleerd: -hoe profileer(invloed uitoefenen) jezelf optimaal met Verpleegkundig Leiderschap -hoe wordt Ve...
Bekijk de volledige review
Vanessa
Informatie was vooral voor mensen die nog onbekend waren met het middel lachgas. Professionals die zich al enig...
Bekijk de volledige review
Rob
Het lijkt heel nuttig vooral in corona tijd.
Noor Aziz
Erg leerzaam, fijne afwisseling en inspirerend!
Parastoo
Ik vond een groot deel van de informatie interessant en die gingen wat mij betreft echt over de kwetsbare ouder...
Bekijk de volledige review
Merel
Er werd op een duidelijke manier uitgelegd hoe om te gaan met agressie in de zorg. daarnaast werd er van de dee...
Bekijk de volledige review
Jochum
Ik heb de online webinar Hoarding gevolgd en deze naar volle tevredenheid beleefd. Natuurlijk is het anders maa...
Bekijk de volledige review
Gert
Helder en duidelijk.
Ilias
Eerlijk gezegd heb ik sterk getwijfeld of ik naar de studiedag zou gaan wegens Corona. Achteraf ben ik blij dat...
Bekijk de volledige review
Petra
Wat fijn om weer samen te kunnen komen en pluim dat we dat op 1,5m netjes konden doen.
Sharon
Uitstekende masterclass, combinatie van theorie en praktijk maakt het zeer compleet. Heb in 1 middag de Wvggz v...
Bekijk de volledige review
Marieke
De laatste tijd ben ik veel in contact geweest met het leidscongresbureau en ik moet bekennen dat dit een goede...
Bekijk de volledige review
Dennis van Zanten
Eerste keer online voor mij. Ging eigenlijk best heel goed. Mn ook leuk die chat en daar werd snel op gereageerd.
kim
Ik vond het een interessant congres maar ik miste heel erg de toepassing naar de praktijk. Heel interessant om te horen over hoe verandering in een ziekenhuis dmv een groot project is gegaan maar hoe kan ik, als verpleegkundige in mijn dagelijks werk leiderschap tonen. Ik vond het jammer dat we een vak hebben waarin we voornamelijk heel praktisch zijn en dus ook praktisch leren en we in het congres weinig hebben besproken hoe we dat kunnen doen of wat praktijkvoorbeelden zijn. Ik vond de sprekers verder zeker interessant, daar ligt het niet aan en gaat mij meer op de inhoud. Daarom zou ik het congres niet aanraden.
Elise
Ik vond het, wat meestal bij jullie congressen, erg tegenvallen, weinig nieuwe zaken en veel herhaling. Ik bleef niet geboeid,
Elvira
Heel begrijpelijk dat de studiedag digitaal gegeven werd i.v.m. corona. Ik vond het daardoor wat rommelig. En ik vond het soms ook moeilijk te volgen door allerlei akkefietjes met apparatuur enz. (Ik ben slecht horend, soms was er ruis, soms hoorde ik moeilijk wat er gezegd werd.) Ik ben eerder bij jullie geweest voor een studiedag, ik miste nu vooral ook de interactie tussen de cursisten en de sprekers. Er was 1 workshop die ik eruit vond springen; fabriek 69.
tiny
Ik vond de kosten wel erg hoog. regelmatig krijg ik via de mail leuke interessante Webinars van jullie maar zie dat de kosten steeds erg hoog zijn. Dit belemmerd mij en mij collega's hieraan deel te nemen en is mijns inziens ook niet nodig omdat het digitaal aangeboden wordt.
ellen
Ik vond de nieuwe informatie wat weinig. Er werd veel over het onderzoek en de mogelijkheden verteld en voor het overig werd verwezen naar de website van het Trimbos. Dat had ik ook zelf kunnen gaan lezen.
Wilma
Ik heb geleerd: -hoe profileer(invloed uitoefenen) jezelf optimaal met Verpleegkundig Leiderschap -hoe wordt Verpleegkundig Leiderschap centraal gezet -wat is er nodig (binnen de organisatie) om deze functie rol goed neer te zetten
Vanessa
Informatie was vooral voor mensen die nog onbekend waren met het middel lachgas. Professionals die zich al enigzins verdiept hadden in dit middel hebben mijns inziens weinig nieuws gehoord. Persoonlijk vond ik dat jammer en had meer diepgang verwacht. Ook waren er een paar chatters die vooral commentaar gaven waar niemand wat aan had. Wilden zich laten horen maar voegde niks toe. Hier kan dr organisatie niks aan doen maar adviseer te kijken of dit anders kan.
Rob
Ik vond een groot deel van de informatie interessant en die gingen wat mij betreft echt over de kwetsbare ouderen. Echter de laatste PowerPoint ging veel over interprofessioneel samen werken en hierin ook veel over het gezamenlijk overdragen met artsen en andere disciplines. Ik werk echter op de acute zorg waarin het niet mogelijk is om dit toe te passen in de praktijk. Dit vind ik jammer, want ik denk ook juist dat het voor mensen die niet op een geriatrie afdeling werken goed is om dit soort cursussen te volgen. Want de kwetsbare ouderen liggen niet alleen maar op die geriatrie afdeling. Daarom vind ik dat de cursusdag die er nu op deze manier lag niet goed genoeg aansluiten voor verpleegkundigen die werken op een andere afdeling dan de geriatrie. Wat in principe niet is af te lezen aan de naam van de scholing.
Merel
Er werd op een duidelijke manier uitgelegd hoe om te gaan met agressie in de zorg. daarnaast werd er van de deelnemrs gevraagd om op een actieve manier deel te nemen door middel van de chat.
Jochum
Ik heb de online webinar Hoarding gevolgd en deze naar volle tevredenheid beleefd. Natuurlijk is het anders maar er was voldoende ruimte voor eigen inbreng. En voor het stellen van vragen werd uitvoerig de tijd genomen door de sprekers.
Gert
Eerlijk gezegd heb ik sterk getwijfeld of ik naar de studiedag zou gaan wegens Corona. Achteraf ben ik blij dat ik toch gegaan ben. Organisatie was super en hield rekening met de 1.5m afstand. Wanneer ik weer een interessante dag zie, ga ik er zeker heen.
Petra
Uitstekende masterclass, combinatie van theorie en praktijk maakt het zeer compleet. Heb in 1 middag de Wvggz veel scherper op het netvlies gekregen!
Marieke
De laatste tijd ben ik veel in contact geweest met het leidscongresbureau en ik moet bekennen dat dit een goede ervaring is geweest. Het personeel is vriendelijk en al snel woonde ik de juiste cursus die bij mij paste bij.
Dennis van Zanten
Contact

Vragen of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?