Home / Over ons
Over ons

Bijscholen en verbinden van zorgprofessionals

LCB Academie is een zelfstandig congresbureau met een heldere missie: ‘door de combinatie van kennis delen en ontmoeting zorgen dat zorg beter werkt.’

 

Dit doen wij door het ontwikkelen en organiseren van geaccrediteerde congressen en webinars, waarbij het uitwisselen van kennis en ervaring in een informele setting centraal staat.

 

Door tijdens onze bijeenkomsten theorie te combineren met praktische handvatten, ben je in staat om de kennis direct toe te passen in je werk.

 

Wij zoeken steeds naar de juiste aansluiting bij ontwikkelingen in de zorg zoals de hervorming van de langdurende zorg, de druk op de kwaliteit, nieuwe wetgeving, maar ook op gedrag van cliënten en eigen professionaliteit. Wij betrekken onze deelnemers graag bij de ontwikkeling van onze programma’s.

Daarnaast hechten wij veel belang aan de kwaliteit van onze scholingen. Het Leids Congres Bureau is een  Cedeo erkende opleider.

Wij geloven dat een betere zorg begint bij goed geschoolde en gepassioneerde zorgprofessionals zoals jij.

 

Bekijk ons scholingsaanbod

by ease

Ondersteuning nodig bij het organiseren van een congres?

Als Professional Conference Organiser (PCO) bieden wij onder de naam by ease volledige ondersteuning bij de organisatie van wetenschappelijke congressen en bijeenkomsten in opdracht. Dit doen we voor o.a. vakverenigingen, zorginstellingen, universiteiten, hogescholen, overheidsinstanties en non-profitorganisaties.

 

Wij houden ons graag bezig met de logistieke coördinatie zoals deelnemersmanagement, abstracthandling, sponsorwerving en marketing. Daarnaast zijn wij in te zetten van bid-procedure tot strategieontwikkeling.

 

Ben je van plan om een congres te organiseren en ontbreekt het aan ervaring en/of tijd? Neem dan contact met ons op om je wensen en ideeën te bespreken. Wij overleggen graag hoe we daarbij kunnen helpen.

 

Meer over by ease

Hechte club van gedreven professionals

Ons team

Esmee van der Lubbe

Programmamanager Academie

Tijdens haar werk als programmamanager is Esmee graag bezig met het uitdenken van nieuwe onderwerpen en met het schrijven van (programma)teksten voor onze website en nieuwsbrieven. Ze studeerde psychologie, waarna zij zich tijdens haar master specialiseerde in kinder- en jeugdpsychologie.

Charlotte Leijdekker

Programmamanager Academie

Charlotte heeft jaren ervaring in onderwijsontwikkeling en projectmanagement. Ze vindt het gaaf om te zien dat iets wat je hebt bedacht in de research- en ontwikkelfase, uiteindelijk tot leven komt op een congres. Door de sprekers die met passie en overtuiging over hun vak, onderzoek of ervaring vertellen, maar ook door de interactie met deelnemers uit het werkveld. Het is mooi om op deze manier bij te dragen aan professionaliteit in de zorg.

Odile Vreeken

Programmamanager Academie

Het bedenken en regelen van een congres, van niets tot iets: dat is wat deze enthousiaste programmamanager aanspreekt. Ze is recht voor haar raap en laat niet over zich heenlopen, belangrijke eigenschappen voor wie met strakke deadlines werkt. Ze studeerde Ontwikkelingspsychologie en specialiseerde zich in zowel schoolpsychologie als criminologie. Kenmerkende uitspraak: ‘Komt wel goed.’

Jackie van Wieringen

Programmamanager Academie

Jackie ontwikkelt bijeenkomsten voor onze Academie: het gehele traject van conceptontwikkeling en research tot het samenstellen van het programma in samenwerking met sprekers. De combinatie van iets creëren met maatschappelijke relevantie en de betrokkenheid van het team, dat is wat deze diplomatieke en relaxte verbinder het leukst vindt aan haar werk.

Carly Derlagen

Congrescoördinator

Marianne Swartsenburg

Congrescoördinator

Wat Marianne dagelijks doet? Alles wat achter de schermen administratief en op de congressen zelf geregeld moet worden om leerzame dagen succesvol te laten verlopen. Dat is de uitdaging die haar werkzaamheden interessant maken.

Marit Wormgoor

Manager by ease

Bij Marit is niets onmogelijk. Samen tot prachtige ideeën komen om jouw evenement onvergetelijk te maken is wat Marit zo leuk vindt aan dit werk. Hierbij is niets haar te gek. Van een opening door koningin Maxima tot een bruisend eindfeest, Marit regelt het allemaal.

Gijs Oskam

Directeur

Gijs studeerde Bedrijfseconomie en geeft leiding aan ‘een bureau vol enthousiastelingen’, iets waar hij zelf ook ontzettend enthousiast van wordt. Net als van de veelzijdigheid en afwisseling van het werk.

Contact

Vragen of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?