Home / Events / Parallel (solo) ouderschap na scheiding: verdieping | Webinar
Jeugdzorg

Parallel (solo) ouderschap na scheiding: verdieping | Webinar

 

Maandag 23 januari 2023, 10.00 – 12.00 uur

 

Als ouders gaan scheiden blijft de zorg voor hun kinderen doorgaan. Dit vraagt vaak om een reorganisatie, wat van grote impact kan zijn op zowel emotioneel als op praktisch-organisatorisch vlak. Van ouders wordt verlangd dat zij de zorg voor hun kinderen samen én in goede communicatie blijven doen, wat in de praktijk lang niet altijd even gemakkelijk blijkt te zijn.

 

Tijdens deze verdiepende webinar over parallel solo ouderschap gaan we verder in op het ouderschap en de ouderidentiteit. Hoe kan je dat oplichten, wat zijn de denkbare valkuilen hierin en wat zijn de mogelijke effecten? Ook bekijken we hoe de kinderen in deze nieuwe situatie gepositioneerd kunnen worden. Daarnaast zal er een link gelegd worden naar nieuw samengestelde gezinnen, waarin het parallel solo ouderschap ook helpend kan zijn.

 

Spreker

Ilse Janssen, klinisch psycholoog en systeemtheoretisch psychotherapeut, zelfstandige psychotherapiepraktijk Aleph, specialisatie: nieuw samengestelde gezinnen en echtscheidingsproblematiek (zowel bij ouders als kinderen)

 

Doelgroep

Eenieder die werkt met kinderen en/of ouders in of na een echtscheiding.

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl. Btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Deskundige spreker aan het woord
  • Samen de verdieping in
  • Praktische handvatten
23-01-2023
Online

Accreditatie

Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)*:

  • K&J/OG herregistratie:  2 punten
  • K&J/OG opleiding – behandeling:  1 punt

Kwaliteitsregister Mediatorsfederatie Nederland:  2 punten

* SKJ: Jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals mogen door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?