Home / Events / Informatieverwerking en gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking | Webinar
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Gehandicaptenzorg

Informatieverwerking en gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking | Webinar

Deze dag ligt in het verleden.

Klik hier voor de editie van vrijdag 8  oktober 2021, 10.00-12.00 uur

 

Alles wat wij beleven en doen moet dóór het brein en wordt beleefd door het brein. Of het nu over communicatie, liefde, zingeving, voetballen, kunst of tafeldekken gaat. Het functioneren van het brein bepaalt dus de bandbreedte om gedrag te kunnen snappen.

 

Ons brein werkt volgens bepaalde principes. In de basis zijn die bij alle levende wezens gelijk. Het is alleen wel zo dat die basisprincipes nogal eens anders zijn dan we denken. Dat maakt interpretatie van gedrag in het dagelijks leven lastig.

 

Mensen waarbij de werking van het brein problematisch is, hebben vaak extra veel moeite zich in het dagelijks leven te handhaven. Als we hen willen ondersteunen is het zinvol ons te verdiepen in hoe het brein werkt én op wat voor manier dit kan afwijken. Dit kunnen we gebruiken in onze verklaringsmodellen én om onze attitude in de dagelijkse praktijk af te stemmen als gedragskundige, dokter, ouder, begeleider en therapeut.

 

Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de werkingsprincipes van het brein vanuit het Neuro-Analytisch Redeneren (NAR), wat verdacht veel overeenkomsten heeft met boerenlogica; “het is nu eenmaal zoals het is, dus hiermee moeten we het doen”. Deze informatie wordt als gereedschap gebruikt om gedrag beter te begrijpen en om handvatten voor de dagelijkse praktijk te verkrijgen.

 

Spreker

Gert-Jan de Haas is jouw docent tijdens deze webinar. Gert-Jan is neuropsycholoog en al jaren werkzaam binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Al zijn kennis deelt hij graag door o.a. het geven van lezingen, waaronder bij de AVG-opleiding.

 

Doelgroep

Begeleiders, psychologen, (ortho-)pedagogen, artsen verstandelijk gehandicapten en anderen die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Presentaties downloaden

€ 99,- p.p.

 

  • Expert spreker: Gert-Jan de Haas
  • Vanaf jouw locatie meedoen
  • Accreditatiepunten
02-03-2021
Online

Accreditatie

Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)*:

  • K&J/OG herregistratie: 2 punten
  • K&J/OG opleiding – behandeling: 0,5 punt
  • K&J/OG opleiding – overige taken: 0,5 punt

* SKJ: Jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals mogen door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie.


Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

 

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?