Home / Events / Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking | Webinar
Gehandicaptenzorg

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking: Verstevig je blik | Webinar

Woensdag 20 november  2024 | 14.00 – 16.00 uur

Deze webinar staat ook als onderdeel van de cursus Oud met een verstandelijke beperking op het programma

 

Dat mensen met een verstandelijke beperking ook dementie kunnen hebben, is bekend. Het herkennen van dementie is echter een stuk complexer wanneer de cognitieve vermogens lager zijn. Observeren is onmisbaar in de diagnostiek bij mensen met een verstandelijke beperking, wanneer je een vermoeden hebt van achteruitgang of dementie.

Als professional heb je al best wat kennis maar soms voel je (niet pluisgevoel) of weet je dat er iets aan de hand is. In deze webinar gaan we jouw klinische blik te verstevigen.

Je krijgt antwoord op vragen als: In welke gedragingen herken je diverse vormen van dementie? Wat is het verschil tussen die vormen? Waarom zijn kerncognities zo belangrijk? En welke methodieken zijn in eerste instantie vooral belangrijk bij mensen met dementie om te kennen en in je begeleiding toe te passen?

Aan de hand van observatie, oefenen met casuïstiek en begeleidingsmethodieken, verstevigen we jouw blik zodat jij verschillende vormen van dementie beter kunt herkennen en jouw handelen en de omgeving van jouw cliënt daar beter op kunt aanpassen.

 

Spreker

Deze webinar wordt gegeven door Arianne Uijl, voorzitter Netwerk Gedragsdeskundigen Ouderen in de VG-sector, orthopedagoog-generalist en GZ-psycholoog bij het expertisecentrum van Philadelphia.

 

Doelgroep

Begeleiders, gedragsdeskundigen, paramedici, verpleegkundigen, verzorgenden en anderen met interesse in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl.btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Verstevig je klinische blik
  • Concrete handvatten
  • Vanaf jouw locatie te volgen
20-11-2024
Online

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN): 2 punten

NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)*: aangevraagd

*SKJ: Jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals mogen door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie.

 


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?