Home / Events / Voeding bij mensen met een verstandelijke beperking | Webinar
Gehandicaptenzorg

Voeding bij mensen met een verstandelijke beperking | Webinar

Woensdag 15 februari 2023, 10.00 − 11.30 uur

 

De diversiteit van cliënten binnen de VG is groot: Ernstig meervoudig beperkt met ondergewicht en een aangepaste voeding door kauw- en slikproblemen; licht verstandelijk beperkt met autisme en obesitas; een ouder wordende cliënt die graag eet maar alleen maar zwaarder en passiever wordt. Daarnaast hebben cliënten vaak syndromen en/of aandoeningen en medicatie die invloed hebben op hun gezondheid, fitheid en gewicht. Woongroepen hebben vaak te maken met verschillende vragen rondom voeding en gezondheid. Waarbij de behoeften van de cliënten soms tegenovergesteld zijn.

De meeste begeleiders willen graag zorg dragen voor een goed voedingsbeleid op de woningen, maar door vele (commerciële) ruis over wat nu gezond is, weet men vaak niet goed waar te beginnen of ontstaat er discussie tussen collega’s over de juiste aanpak.

 

In deze webinar helpen we je met de juiste – wetenschappelijke gebaseerde – informatie en handvatten om goede voeding voor je cliënten op een professionele manier vorm te geven. Met als doel om de gezondheid van je cliënt te bevorderen en te ondersteunen.

 

Spreker

Rian Korf, ruim 20 jaar werkzaam als diëtist VG bij ASVZ in Sliedrecht en omgeving.

Lid van de landelijke vereniging DVG (www.diëtistvg.nl), Nederlandse Vereniging van Diëtisten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in voeding bij mensen met een verstandelijke beperking, zoals begeleiders.

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl. btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Leer meer over voeding
  • Praktische tips van diëtist
  • Ruimte voor jouw vragen
15-02-2023
Online

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?