Home / Communicatietoolkid – In gesprek met jongeren over hun (mentale) gezondheid
Verwacht in maart 2021

Communicatietoolkid - In gesprek met jongeren over hun (mentale) gezondheid

vrijdag 29 januari, 2021

Een goede gezondheid is niet voor elke jongere vanzelfsprekend. Er zijn veel jongeren die klachten ervaren waarvoor niet altijd een medische oorzaak gevonden wordt. Deze klachten kunnen jongeren belemmeren in de dagelijkse dingen die zij graag doen; dit is niet altijd voor iedereen zichtbaar. Voor zowel zorgprofessionals als de professionals in het onderwijs is het belangrijk oog te hebben voor deze jongeren.

 

Uit onderzoek is gebleken dat goede communicatie essentieel is voor een goede begeleiding of behandeling. Jongeren tussen de 10 en 21 jaar vinden het soms lastig om taal te vinden voor hun lichamelijke en/of mentale klachten.

 

Communicatietoolkid – In gesprek met jongeren over hun (mentale) gezondheid), geschreven door ambulant begeleiders en trainers Ester van den Hul en Linda Goldsteen, verschijnt in maart bij uitgeverij Van Gorcum. Het boek helpt (aankomende) professionals met jongeren in gesprek te gaan over hun (mentale) gezondheid. Niet alleen volgens een theoretisch kader, maar vooral met een aantal praktische tools die jongeren prikkelen en activeren om zelf aan de slag te gaan.

 

Het boek is geschreven om vanuit de visie op positieve gezondheid anders te kijken naar jongeren en hun klachten.

 

 

Wil jij meer weten over de invloed van communicatie in de behandeling van zieke kinderen en jongeren? Ester en Linda geven hierover een lezing tijdens de 8e landelijke studiedag Kinderen met SOLK op donderdag 18 maart a.s. Deze dag is geheel online te volgen, meer informatie vind je hier. 

 

 

Meer informatie over de studiedag Kinderen met SOLK 

 

 

Programmamanager Academie

Charlotte Leijdekker

Artikelen

Wellicht ook interessant