Home / Events / Sensorische informatieverwerking bij mensen met een verstandelijk beperking | Webinar
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Gehandicaptenzorg

Sensorische informatieverwerking bij mensen met een verstandelijk beperking | Webinar

 

Dinsdag 23 mei 2023 | 10.00 – 11.30 uur

 

Sensorische Informatieverwerking (S.I) is het kunnen opnemen, selecteren, verwerken en beleven van informatie die via de zintuigen wordt geregistreerd. Om te kunnen waarnemen, te begrijpen, te reageren en te beleven, door alle activiteiten van het dagelijks leven heen, is het belangrijk dat de zintuiglijke waarnemingen goed door het zenuwstelsel worden verwerkt.
Als de zintuigen informatie niet goed opnemen of het brein de informatie niet goed verwerkt, maakt dit het interacteren in de eigen omgeving en het aanpassen en ervaren van, en aan de omgeving moeilijk. Dit kan de kwaliteit van leven beïnvloeden en verminderen.

Tijdens deze webinar wordt uitgelegd hoe prikkels verwerkt worden, waarom de ene client met een verstandelijke beperking juist goed functioneert met veel prikkels, en de andere client maar weinig prikkels aankan. Naast de blik op de client is er ook veel aandacht voor omgevingsprikkels, prikkels uit activiteiten en de prikkels van groepsgenoten (maar ook van jou als medewerkster).

 

Spreker

Robert de Hoog (50) is specialist sensorische informatieverwerking en werkt als zelfstandige onder de naam Prikkelcoach. Hij is CCE-consulent en werkt samen met verschillende disciplines binnen de zorg (o.a verstandelijk gehandicaptenzorg, psychiatrie en ouderenzorg) en het onderwijs om te zoeken naar nieuwe, zintuiglijke perspectieven bij probleemgedrag. Verder is hij coauteur van het boek ‘Prikkels in de groep!’ over samenwerken aan een sensorisch waardevolle omgeving. Robert spreekt op congressen over de invloed van prikkels op gedrag en werkt als docent bij het Leidse opleidingsinstituut Anders Kijken naar Kinderen.

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in sensorische informatieverwerking bij mensen met een verstandelijke beperking, zoals begeleiders.

Presentaties downloaden
Inschrijven
  • Expert spreker
  • Combinatie van theorie en praktijk
  • In 1,5 uur op de hoogte
23-05-2023
Online

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?