Home / Events / Eergerelateerd geweld | Webinar
Eerstelijnszorg
(O)GGZ
Jeugdzorg
Overheid & Justitie
Ziekenhuiszorg

Eergerelateerd geweld | Webinar

Woensdag 17 april 2024 | 14:00 – 15:30 uur

Deze webinar is ook in een reeks van 3 webinars  te boeken

 

Eergerelateerd geweld is een complex probleem. Het is niet altijd even gemakkelijk te herkennen en er zijn vaak meerdere personen bij betrokken. Geweld uit naam van de familie-eer is helaas nog steeds actueel in Nederland. De politie en haar partners in de veiligheidszorg zoals gemeenten, scholen en zorginstanties worden regelmatig met zaken geconfronteerd.

 

Vanwege de angst en schaamte die bij de slachtoffers speelt om met hun verhaal naar buiten te komen, is het van groot belang adequaat met het verhaal van een slachtoffer om te gaan. Als deze uiteindelijk de moed heeft verzameld om dit te melden. Een goedbedoelde, maar verkeerde aanpak kan het slachtoffer extra in gevaar brengen. Het is dus van groot belang om te investeren in de kennis over en de aanpak van eer gerelateerd geweld (bron: politie.nl).

 

Tijdens deze webinar wordt uitgelegd waarom die familie-eer zo belangrijk is en welke vormen van geweld bij het herstel daarvan in beeld komen. Ook krijg je inzicht in hoe de politie en haar partners met dit soort zaken omgaan en welke tips zij professionals in de praktijk kunnen geven voor het tijdig herkennen van deze ernstige vorm van geweld

 

Spreker

Deze webinar zal worden gegeven door Janine Janssen. Zij is lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool, bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit en hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG) van de nationale politie.

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in eergerelateerd geweld.

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl.btw

Meer over prijzen en kortingen

 

  • Expert spreker: Janine Janssen
  • Ruimte voor vragen
  • In anderhalf uur op de hoogte
17-04-2024
Online

Accreditatie

SKJ: 1.5 punt

Registerplein: aangevraagd

 


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?