Home / Events / Omgaan met angst bij ouderen | Masterclass
Ouderenzorg

Omgaan met angst bij ouderen | Masterclass

Dinsdag 10 september 2024 | 13.00 – 17.00 uur

Maximaal 50 deelnemers

 

Angstklachten en angststoornissen behoren tot de meest voorkomende psychische problemen bij ouderen. Ongeveer 10% van de mensen boven de leeftijd van 65 jaar ervaart deze problemen. Een belangrijke factor hierbij is de toenemende complexiteit van de wereld voor ouderen. Niettemin zijn zij vaak bedreven in het verbergen van hun angst, wat het soms moeilijk maakt om angstproblemen bij hen te identificeren. Uitspraken zoals ‘Ik heb geen zin’, ‘Ik ben moe’, of ‘Dat lijkt me niet leuk’ kunnen allemaal symptomen zijn van onderliggende angst.

 

Wanneer je het vermoeden hebt dat angst onderliggend is aan het gedrag van jouw cliënt en hij/zij dus last heeft van de angst, blijft het echter een uitdaging om met deze angst om te gaan. Tijdens deze masterclass besteden we aandacht aan angst bij ouderen door zowel theoretische kennis als praktische toepassingen te combineren. Aan de hand van herkenbare casuïstiek oefen je als deelnemer met uiteenlopende situaties. Op deze manier krijg je antwoord op vragen als: Wat zijn veelvoorkomende angstsituaties bij ouderen? Hoe kun je deze herkennen en wat zijn effectieve benaderingen voor het omgaan met angstige ouderen?

 

Het wordt een leerzame middag vol praktische handvatten!

 

Trainer

Elles van Velzen is trainer op o.a. het gebied van ouderenpsychiatrie. Zij combineert theorie en praktijk op een levendige en actieve manier waardoor jij nieuwe inzichten en handvatten krijgt.

 

Doelgroep

Eenieder werkzaam in de ouderenzorg, zoals verpleegkundigen, verzorgenden, casemanagers, gedragsdeskundigen en artsen.

 

Inschrijven

€ 275,-p.p. excl. btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Praktische middag
  • Expert trainer
  • Combinatie van theorie en praktijk
  • Gericht op jouw dagelijkse werk
10-09-2024
Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN)*: 4 punten

  • Scholing Geriatrie-Gerontologie
  • Scholing GGZ
  • Scholing Revalidatie
  • Scholing SPV
  • Scholing Wijkverpleegkunde

Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering

€ 275,-p.p. excl. btw

Collegakorting

Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 25,00 korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 25,00 korting.

Groepskorting

Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?