Home / Events / Klinisch redeneren | Masterclass
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Ziekenhuiszorg
Eerstelijnszorg
Ouderenzorg

Klinisch redeneren | Masterclass

Woensdag 3 april 2024 | 13.00 – 17.00 uur

Maximaal 50 deelnemers

 

Wat zijn redenen om bepaalde keuzes te maken tijdens de behandeling? Welke vragen stel je aan je patiënt of cliënt en met welk doel? Wanneer bel je een arts en wat kun je dan voorstellen?

Tijdens de masterclass Klinisch redeneren fris je in een middag je basiskennis op ten aanzien van circulatie, neurologie, respiratie, labwaarden en infectieleer. En ontdek je wat ervoor nodig is om je eigen observaties en interpretaties hieraan te koppelen. Met behulp van de zes-stappen-methodiek van Marc Bakker leer je klinisch redeneren toe te passen op een voor jou herkenbare casus. Zo leer je hoe je de situatie van een patiënt beoordeelt, welke acties nodig zijn, welke concrete voorstellen je kunt doen en hoe je hierover kunt communiceren.

In deze masterclass staan we vooral stil bij de eerste stappen uit Bakkers methodiek: ‘Oriënteren op de situatie’ en ‘(Klinische) probleemstelling’. Waarvan stap 2 misschien wel de lastigste is om succesvol te doorlopen: wat is nu eigenlijk het probleem?

Na afloop van de masterclass heb je kennis in huis om optimaal van start te gaan met het complete verpleegkundig proces.

 

Trainer

Deze masterclass wordt verzorgd door Gienie van Dril. Zij is werkzaam als verpleegkundige op de spoedeisende hulp, als docent op Hogeschool Leiden en als trainer voor het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde, onderdeel van Hogeschool Leiden. Ze heeft een passie voor acute zorg, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van methodieken. Gienie is van mening dat een methodiek ook in minder acute situaties kan helpen om een completer beeld te krijgen van de patiënt of cliënt. Juist omdat je dan de tijd hebt om even goed te bedenken welke en waarom je bepaalde handelingen uitvoert.

 

Een methodiek kan veel houvast bieden, maar je moet ook de medische biologie kennen. Begrijpen waar je mee bezig bent. Dit fascineert Gienie o.a. in het verzorgen van deze masterclass over klinisch redeneren. Hierin vindt ze het belangrijk om van en met elkaar te leren. Gienie is geïnteresseerd in persoonlijke ervaringen uit de praktijk en stelt als doel samen beter te worden in het vak.

 

Doelgroep

Verpleegkundigen

Verpleegkundig specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen werken veelal volgens de methodiek die in de training centraal staat. Hierdoor zal een deel van de training voor hen al bekend zijn.

 

 

Presentaties downloaden

€ 325,-p.p. excl. btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Praktische middag
  • Expert trainer
  • Combinatie van theorie en praktijk
  • Gericht op jouw dagelijkse werk
03-04-2024
Aristo Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN)*: 4 punten


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering

€ 325,-p.p. excl. btw

Collegakorting

Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 25,00 korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 25,00 korting.

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?