Home / Steffie
Tool

Steffie helpt stoppen met roken bespreekbaar maken

donderdag 17 februari, 2022

In 2030 moeten alle zorginstellingen rookvrij zijn. Ook de gehandicaptenzorg. Dit treft dus ook jouw cliënten die roken, en misschien ook jouzelf.

 

Stoppen met roken is voor iedereen best ingewikkeld. Het is een vrij ernstige verslaving. Voor cliënten die wel een extra zetje kunnen gebruiken zijn er gelukkig leuke websites en filmpjes om samen te bekijken.

 

Een goed voorbeeld hiervan is Steffie. Samen met ervaringsdeskundigen van Cordaan heeft het Kennisplein Gehandicaptensector een toegankelijke website en een video gemaakt die je samen met je cliënt kunt bekijken. Steffie vertelt op een begrijpelijke manier over roken en helpt zo om stoppen met roken beter bespreekbaar te maken voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

Steffie helpt je met begrijpelijke informatie over roken:

    • Hoe werkt bijvoorbeeld een verslaving?
    • Welke invloed heeft roken op mijn gezondheid?
    • En wat zijn voordelen van stoppen met roken?

Klik hier voor de website van Steffie

 

Wij organiseren regelmatig nascholingen over dit onderwerp, bijvoorbeeld de webinar LVB en Middelengebruik. Hou onze agenda in de gaten of er iets voor je bij zit, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina), dan houden wij je op de hoogte!

Programmamanager Academie

Jackie van Wieringen