Home / Recent verschenen boek: HELP, ik word gemanipuleerd
Boekbespreking

HELP, ik word gemanipuleerd

vrijdag 29 oktober, 2021

‘Mevrouwtje, kunt u dat even voor mij regelen?’

 

Ben jij helemaal klaar met ondermijnende en denigrerende opmerkingen van klanten, collega’s en leidinggevenden? Pieker je over wat je fout gedaan hebt? Kun je de gemene insinuaties moeilijk loslaten en neem je ze vervolgens mee naar huis?

 

Dit soort manipulatie noemen we witteboordenagressie. En daar gaat dit boek over. In dit boek leer je niet alleen wat witteboordenagressie is, maar ook hoe je het kunt herkennen en begrenzen. Zodra  je dit manipulatieve gedrag gaat herkennen als agressie kun je uit het machteloze gevoel stappen en actie ondernemen. Met de concrete stappen en voorbeelden uit dit boek leer je hoe je de witteboordenagressor begrenst, de macht terugpakt en je eigenwaarde hervindt.

 

Jannie de Jong geeft al ruim 40 jaar training over omgaan met agressie. Haar missie is om witteboordenagressie, als meest schadelijke en minst herkende vorm van agressie op de kaart te zetten en iedereen te beschermen tegen de schadelijke invloed ervan.

 

 

In samenwerking met het Leids Congres Bureau geeft Jannie de webinar Omgaan met agressie in de zorg. Voor iedereen die werkzaam is in de zorg en zich herkent in bovenstaande of te maken heeft met welke vorm van agressie dan ook, is deze webinar een verrijking en een startpunt voor een andere benadering van escalaties. Deelnemers van de webinar kunnen tegen een aantrekkelijke korting van 25% een gesigneerd exemplaar van haar boek ontvangen.

 

 

Wil jij ook (meer) grip krijgen op grensoverschrijdend gedrag en escalerende situaties tijdens jouw werk in de zorg? Klik hieronder voor meer informatie en doe mee met de webinar op 31 oktober van 11.00 – 12.30 uur. 

 

 

Meer informatie over de webinar Omgaan met agressie in de zorg

Programmamanager Academie

Charlotte Leijdekker

Artikelen

Wellicht ook interessant