Home / Ontwikkelingen in de zorg: zorg dat je ‘bij’ blijft

Ontwikkelingen in de zorg: zorg dat je ‘bij’ blijft

donderdag 21 maart, 2024

De wereld om ons heen verandert continu. Die veranderingen sijpelen ook door in jouw rol als zorgprofessional. Daarom moet je voortdurend meebewegen met de ontwikkelingen in de zorg om ‘bij’ te blijven en je kennis up-to-date te houden.

 

Zorgbehoefte wordt complexer

Aan de ene kant zorgen vergrijzing, een toename van chronische ziekten en multimorbiditeit voor een zorgbehoefte die complexer wordt. Aan de andere kant zien we het veranderende stelsel – onder invloed van de politiek en financiële beslissingen – dat de zorg steeds verder onder druk zet. Door die ontwikkelingen in de zorg zullen we naar een nieuwe balans moeten zoeken tussen een toenemende zorgvraag en minder zorgprofessionals.

 

Zorg anders inrichten

Dat vraagt om de nodige creativiteit en een nieuwe manier van het inrichten van de zorg, door bijvoorbeeld de inzet van technologische innovaties zoals robotica, artificial intelligence en nanogeneeskunde. Daarnaast zal er meer aandacht zijn voor preventieve zorg, precisiegeneeskunde en gepersonaliseerde zorg.

 

Aanpassingsvermogen

De ontwikkelingen in de zorg vragen van jou als zorgprofessional om een mindset van levenslang leren en een groot aanpassingsvermogen. Allemaal om de kwaliteit van zorg te verhogen, beter te kunnen inspelen op de behoefte van individuele patiënten én – ook niet onbelangrijk – je werkplezier te behouden en te vergroten.

 

Volg de ontwikkelingen in de zorg

In dat proces sta je niet alleen. Wij zorgen er door het geven van congressen, symposia en webinars voor dat jij je kunt blijven ontwikkelen en op de hoogte kunt blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Wij bieden je met onze geaccrediteerde bijeenkomsten de juiste kennis en handvatten die je in het veranderende zorglandschap nodig zult hebben. Ons scholingsaanbod is heel divers en altijd toegespitst op actuele onderwerpen waarmee jij als zorgprofessional te maken hebt.

 

Tijdens onze scholingen …

– … is er ruimte voor vragen en ontmoeten
– … ervaar je een prettige balans tussen theorie en praktijk
– … krijg je handvatten en tips voor jouw dagelijkse praktijk
– … zorgen wij voor jouw accreditatiepunten

 

Houd je kennis up-to-date

Ontwikkelingen in de zorg zijn goed, en hard nodig. Ze houden ons zorglandschap gezond. Loop niet achter de feiten aan, maar zorg dat je bij blijft. Houd je kennis op up-to-date. Op onze website vind je ons scholingsaanbod. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent van ons laatste nieuws.

Programmamanager Academie

Jackie van Wieringen