Home / MVO ondernemen

Leids Congres Bureau

Onze toewijding aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

 

 

Wij zijn er om mensen te helpen die mensen helpen

Bij ons staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) centraal in alles wat we doen. Het is de kern van onze werkethos en vormt de drijvende kracht achter onze inzet om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Door de zorg die onze deelnemers leveren te helpen verbeteren.

 

Duurzaamheid, Sociale betrokkenheid en Economische Verantwoordelijkheid

Onze focus ligt op duurzaamheid, sociale betrokkenheid en economische verantwoordelijkheid. We streven ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, een inclusieve werkomgeving te bevorderen en actief bij te dragen aan de lokale economie. Door concrete doelstellingen te stellen en de impact van onze processen en activiteiten continu te evalueren, zetten we voortdurend stappen vooruit.

 

In (Groene) Praktijk

Bij elke stap in onze bedrijfsvoering houden we rekening met duurzaamheid en milieubeheer. Van het gebruik van energie-efficiënte dataopslag tot het plaatsen van zonnepanelen op ons kantoorpand en het bevorderen van een papierloze werkomgeving, we streven naar een groenere toekomst. Onze evenementen en bedrijfshoreca worden gekenmerkt door lokale, seizoensgebonden voeding en ons kantoor en evenement locaties zijn strategisch gelegen nabij een treinstation om het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren.

 

Sociale Betrokkenheid en Diversiteit

Wij omarmen diversiteit en streven naar gelijke kansen binnen onze organisatie. Als gecertificeerd leerbedrijf bieden we kansen aan talenten van alle achtergronden. Bovendien werken we nauw samen met organisaties die werkplekken bieden aan mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals team Alzheimer en stichting Zonnebloem.

 

Economische Efficiëntie en Circulaire Economie

Door lokale leveranciers te ondersteunen en te investeren in de circulaire economie, dragen we bij aan de veerkracht van de lokale economie. We geven oude kantoorbenodigdheden en overgebleven congresmaterialen een tweede leven, waardoor we niet alleen verspilling verminderen, maar ook lokale gemeenschappen ondersteunen.

 

Onze Toekomstvisie

Onze ambitie is om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn. Dit betekent dat we voortdurend innovatieve manieren zoeken om onze ecologische impact te verminderen en tegelijkertijd te investeren in projecten die onze CO2-uitstoot compenseren. Ons MVO-beleid is een voortdurende evolutie, gedreven door onze toewijding aan het leveren van een positieve bijdrage aan de wereld om ons heen.

 

Samen vooruit

Wil je meehelpen onze MVO-inspanningen verder te verbeteren? We horen graag jouw ideeën! Samen kunnen we een verschil maken voor de planeet, onze gemeenschap en de economie.

 

Neem contact op