Home / Events / Vapen | Webinar
Jeugdzorg
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Ziekenhuiszorg

Vapen | Webinar

Dinsdag 15 oktober 2024 | 14:00 – 16.00 uur

 

De e-sigaret werd twee decennia geleden op de markt gebracht als hulpmiddel om te stoppen met roken. Inmiddels heeft het product met name aantrekkingskracht op jongeren en jongvolwassenen, mede omdat het beeld is ontstaan dat ‘vapen’ niet zoveel kwaad kan. Om te bepalen wat het effect van de e-sigaret voor de volksgezondheid is zijn drie vragen van belang: 1) wat zijn de gezondheidsrisico’s van vapen? 2) is de e-sigaret een geschikt rookstopmiddel waarmee veel rokers kunnen afstappen van het roken? en 3) is de vape voor jongeren schadelijk en juist een opstap om te beginnen met roken? Deze drie onderwerpen komen in deze webinar aan bod. Daarnaast gaan we in op andere nieuwe tabaksproducten zoals verhitte tabak en snus.

 

 

Spreker

Esther Croes is arts-epidemioloog bij het Trimbos-instituut. Haar deskundigheid betreft de lichamelijke gevolgen van middelengebruik. Zij is expert op het gebied van de e-sigaret.

 

Doelgroep:

(Verslavings)artsen, jeugdzorgprofessionals, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en andere hulpverleners met een interesse in dit onderwerp.

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl.btw

Meer over prijzen en kortingen

 

  • Met arts-epidemioloog Esther Croes
  • Over de gezondheidsrisico’s
  • E-sigaret: afstap- of opstapproduct?
15-10-2024
Online

Accreditatie

SKJ: 1,5 punt

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN): 2 punten

  • Scholing Jeugdverpleegkunde
  • Scholing Longverpleegkunde

Verpleegkundig Specialisten Register (VSR):  2 punten

VVGN: 2 punten

Stoppen met Roken Coaches (Partnership SMR): 1,5 punt

 

Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting

Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?