Home / Events / Seksuele uitbuiting | Webinar
Eerstelijnszorg
(O)GGZ
Jeugdzorg
Overheid & Justitie
Ziekenhuiszorg

Seksuele uitbuiting | Webinar

Woensdag 15 mei 2024 | 14:00 – 15:30 uur

Deze webinar is ook in een reeks van 3 webinars  te boeken

 

Seksuele uitbuiting is de meest bekende vorm van mensenhandel. Het gaat hierbij om het gedwongen verlenen van seksuele handelingen waar een ander van profiteert. Dit kan zowel online als offline plaatsvinden. Het doel is altijd eigen gewin van de uitbuiter en daarmee uitbuiting van het slachtoffer. De uitbuiters bij minderjarigen zijn ook wel bekend als loverboys. Deze term wordt steeds minder gebruikt omdat het ‘lief’ klinkt en verhult dat het hier gaat om een misdrijf.

 

Tijdens deze webinar staan we o.a. stil bij risicofactoren voor zowel daderschap als slachtofferschap en bij de relatie tussen dwang en sekswerk. We besteden zowel aandacht aan (vermoedelijke) gevallen van uitbuiting als aan potentiële gevallen van uitbuiting. Uiteraard is er ook aandacht voor wat je in uitbuitingssituaties kunt doen om hulp te bieden en wat goed bedoeld lijkt maar juist averechts werkt.

 

Spreker

Deze webinar zal worden gegeven door Janine Janssen. Zij is lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool, bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit en hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG) van de nationale politie.

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in uitbuiting

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl.btw

Meer over prijzen en kortingen

 

  • Expert spreker
  • Ruimte voor vragen
  • Geaccrediteerde webinar
15-05-2024
Online

Accreditatie

SKJ: 1.5 punt

Registerplein: aangevraagd

 


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?