Home / Events / Pijnstillerverslaving | Webinar
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Jeugdzorg
Ouderenzorg

Pijnstillerverslaving | Webinar

Donderdag 3 februari 2022 | 10.30-12.00 uur

 

Opioïde pijnstillers hebben al jarenlang een belangrijke plaats in de behandeling van pijnklachten. De laatste jaren echter komen er steeds meer signalen dat ook in Nederland een deel van de (chronische) gebruikers van opioïde pijnstillers problemen krijgen met afhankelijkheid en verslaving.

 

Dit brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee voor de huisartsen en behandelaren in de 1e lijn. Want hoe signaleer ik dat er problemen zijn? En hoe maak ik dat bespreekbaar? En wat kan ik doen om een patiënt met een stoornis in het gebruik van opioïde pijnstillers te helpen?

Deze webinar biedt praktische tips en handvatten waarmee de deelnemers zich beter uitgerust voelen om met deze complexe problematiek om te gaan.

 

Spreker

Deze webinar wordt gegeven door Tamara Schoof-Beelen. Zij is verslavingsarts KNMG, werkzaam bij Iriszorg. Binnen de opiaatpoli in Arnhem is zij ook een dag per week behandelaar voor de patiënten met een stoornis in het gebruik van opioïde pijnstillers. Sinds 2013 heeft zij als speciale interessegebied de zorg voor de patiënten met chronisch opioïde pijnstillergebruik. Tamara geeft daarnaast als gastdocent binnen de postdoctorale opleiding tot verslavingsarts aan de Radboud UMC Nijmegen onderwijs over dit thema.

 

Doelgroep

Tijdens de webinar ontmoet je zorgprofessionals zoals (huis)artsen, POH-GGZ, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Maar iedereen die handvatten zou willen krijgen hoe om te gaan met deze complexe materie is uiteraard van harte welkom.

Programma

10:25Inloop
10:30Welkom, korte uitleg verloop webinar
10:35Lezing Tamara Schoof-Beelen
Tussendoor korte pauze van 5 minuten
11:50Vragenronde, uitwisseling ervaringen
12:00Einde webinar
Inschrijven
  • Deskundige spreker
  • Ruimte voor jouw vragen
  • In 1,5 uur op de hoogte
03-02-2022
Online

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: aangevraagd

Verpleegkundig Specialisten  Register (VSR) : aangevraagd


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?