Home / Events / Pijnstillerverslaving | Webinar
Deze studiedag ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Jeugdzorg
Ouderenzorg

Pijnstillerverslaving | Webinar

Donderdag 24 maart 2022 | 10.30-12.00 uur

LET OP: in verband met ziekte van de docent hebben we deze webinar moeten verplaatsen van 3 februari naar 24 maart. Reeds ingeschreven deelnemers zijn hierover geïnformeerd.

 

Opioïde pijnstillers hebben al jarenlang een belangrijke plaats in de behandeling van pijnklachten. De laatste jaren echter komen er steeds meer signalen dat ook in Nederland een deel van de (chronische) gebruikers van opioïde pijnstillers problemen krijgen met afhankelijkheid en verslaving.

 

Dit brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee voor de huisartsen en behandelaren in de 1e lijn. Want hoe signaleer ik dat er problemen zijn? En hoe maak ik dat bespreekbaar? En wat kan ik doen om een patiënt met een stoornis in het gebruik van opioïde pijnstillers te helpen?

Deze webinar biedt praktische tips en handvatten waarmee de deelnemers zich beter uitgerust voelen om met deze complexe problematiek om te gaan.

 

Spreker

Deze webinar wordt gegeven door Tamara Schoof-Beelen. Zij is verslavingsarts KNMG, werkzaam bij Iriszorg.  Sinds 2013 heeft zij als speciale interessegebied de zorg voor de patiënten met chronisch opioïde pijnstillergebruik. Tamara geeft daarnaast als gastdocent binnen de postdoctorale opleiding tot verslavingsarts aan de Radboud UMC Nijmegen onderwijs over dit thema.

 

Doelgroep

Tijdens de webinar ontmoet je zorgprofessionals zoals (huis)artsen, POH-GGZ, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Maar iedereen die handvatten zou willen krijgen hoe om te gaan met deze complexe materie is uiteraard van harte welkom.

Programma

10:25Inloop
10:30Welkom, korte uitleg verloop webinar
10:35Lezing Tamara Schoof-Beelen
11:50Vragenronde, uitwisseling ervaringen
12:00Einde webinar
Presentaties downloaden
  • Deskundige spreker
  • Ruimte voor jouw vragen
  • In 1,5 uur op de hoogte
24-03-2022
Online

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 2 punten

Verpleegkundig Specialisten Register (VSR): 1 punt


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden.

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?