Home / Events / Parallel (solo) ouderschap als volwaardig ouderschap na scheiding | Webinar
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Jeugdzorg

Parallel (solo) ouderschap als volwaardig ouderschap na scheiding | Webinar

Maandag 14 november 2022, 10.00 – 12.00 uur

 

Als ouders gaan scheiden houdt hun partnerrelatie op, maar de zorg voor hun kinderen blijft doorgaan. Ouders moeten hierin een nieuwe reorganisatie doorvoeren die zowel op emotioneel als op praktisch-organisatorisch vlak een grote impact heeft.

 

Maatschappelijke discours schrijven ons voor hoe dat er idealiter uit zou moeten zien. Zo vindt men het belangrijk dat ouders de zorg voor hun kinderen samen blijven doen en in goede communicatie, zodat de kinderen geen last ervaren van de scheiding. Dit zijn hoge voorwaarden voor goed ouderschap. Maar wat als dat niet lukt? Hoe kunnen we ouders stimuleren zich als ouder op te stellen en hun focus te richten op hun ouder-kindrelatie, weg van de ex-partnerrelatie?

 

In deze webinar zal de focus liggen op het afbakenen van de strijdspiralen en bespreken we hoe jij als hulpverlener ouders kunt stimuleren zich te (her)positioneren ten opzichte van die strijdspiralen. We bekijken hoe je kunt werken met mensen in hoog conflict, hoe je parallel ouderschap vorm kunt geven en waarom je dit in zou zetten.

 

 

Spreker

Ilse Janssen, klinisch psycholoog en systeemtheoretisch psychotherapeut, zelfstandige psychotherapiepraktijk Aleph, specialisatie: nieuw samengestelde gezinnen en echtscheidingsproblematiek (zowel bij ouders als kinderen)

 

Doelgroep

Eenieder die werkt met kinderen en/of ouders in of na een echtscheiding.

Presentaties downloaden
Inschrijving gesloten

€ 99,- p.p. excl. Btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Wegens succes herhaald
  • Deskundige spreker aan het woord
  • Praktische tips
14-11-2022
Online

Accreditatie

Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)*:

  • K&J/OG herregistratie:  2 punten
  • K&J/OG opleiding – overige taken:  1 punt

Kwaliteitsregister Mediatorsfederatie Nederland :  2 punten

* SKJ: Jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals mogen door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?