Home / Events / Sensorische informatieverwerking bij dementie | Webinar
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Ouderenzorg

Sensorische informatieverwerking bij dementie | Webinar

Maandag 17 juni 2024, 14.00-16.00 uur

 

 

Sensorische ofwel Zintuiglijke Informatieverwerking(S.I) is het kunnen opnemen, selecteren, verwerken en beleven van informatie die via de zintuigen wordt geregistreerd. Om te kunnen waarnemen, begrijpen, reageren en te beleven, door alle activiteiten van het dagelijks leven heen, is het belangrijk dat de zintuiglijke waarnemingen goed door het zenuwstelsel worden verwerkt.

Als de zintuigen informatie niet goed opnemen of het brein de informatie niet goed verwerkt, maakt dit het interacteren in de eigen omgeving en het aanpassen en ervaren van, en aan de omgeving moeilijk. Dit kan de kwaliteit van leven beïnvloeden en verminderen.

In deze webinar wordt uitgelegd hoe prikkels verwerkt worden, waarom de ene client met dementie juist goed functioneert met veel prikkels, en de andere client maar weinig prikkels aankan. We gaan in op het verschil tussen statische en dynamische prikkels, omdat het brein van iemand met de diagnose dementie daar anders op reageert.
Naast de blik op de client is er ook veel aandacht voor omgevingsprikkels, prikkels uit activiteiten en de prikkels van medebewoners (maar ook van jou als medewerk(st)er).

 

Spreker

Robert de Hoog is specialist sensorische informatieverwerking en werkt als zelfstandige onder de naam Prikkelcoach. Hij is CCE-consulent en werkt samen met verschillende disciplines binnen de zorg (o.a psychiatrie, ouderenzorg en gehandicaptenzorg) en het onderwijs om te zoeken naar nieuwe, zintuiglijke perspectieven bij probleemgedrag. Verder is hij coauteur van het boek ‘Prikkels in de groep!’ over samenwerken aan een sensorisch waardevolle omgeving. Robert spreekt op congressen over de invloed van prikkels op gedrag en werkt als docent bij het Leidse opleidingsinstituut Anders Kijken naar Kinderen.

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in sensorische informatieverwerking bij mensen met dementie, zoals verpleegkundigen en casemanagers.

Presentaties downloaden

€ 99,- p.p. excl. btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Expert spreker
  • Combinatie van theorie en praktijk
  • Wegens succes herhaald
  • Beoordeeld met een 8+
17-06-2024
Online

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals(V&VN)*: 2 punten

  • Scholing Dementieverpleegkunde
  • Scholing Geriatrie-Gerontologie

* BPSW: casemanagers dementie mogen geaccrediteerde scholing voor V&VN dementieverpleegkundige indienen voor herregistratie


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?