Home / Events / Onbegrepen gedrag bij ouderen | Webinar
Ouderenzorg
Eerstelijnszorg
Ziekenhuiszorg

Onbegrepen gedrag bij ouderen | Webinar

Woensdag 14 december 2022, 10.00 – 12.00 uur

 

Lastig gedrag van anderen komt veelal voort uit het niet begrijpen van het gedrag. Gevoel van ongemak is hiervan meestal de oorzaak. Dit kan komen door o.a. over/onderprikkeling, het gevoel van onveiligheid en privacy. In de ouderenzorg zien we onbegrepen gedrag regelmatig. Dit zorgt voor situaties die voor de cliënt maar ook voor jou als professional niet prettig zijn. Meer begrip van onbegrepen gedrag is hierin helpend. Wij als professionals zullen opzoek moeten gaan naar de onbevredigde behoeften die achter het gedrag van iemand schuil gaan.

Tijdens deze webinar staat de Territoriumleer centraal. In deze theorie spelen het gevoel van veiligheid, eigen ruimte en eigen regie een belangrijke rol. Territoriumleer is een model dat zich perfect leent om achter de onbevredigde behoeften van iemand te komen. Wanneer je achter deze behoeften komt ben je ook in staat om hier invulling aan te geven. Hierdoor zal het onbegrepen gedrag afnemen.

Naast uitleg over deze theorie wordt je in deze praktische webinar meegenomen in de dagelijkse praktijk. Dit doen we door het toepassen van de theorie op casuïstiek. Aan het eind van de webinar kun je de territoriumleer zelf toepassen. Hiermee heb je een mooi handvat om het onbegrepen gedrag van jouw cliënt beter te begrijpen waardoor je het gevoel van ongemak kunt voorkomen. Zo heeft jouw cliënt een prettige leefomgeving en jij een fijne werkomgeving.

 

Spreker

Will van de Kruijs, coach onbegrepen gedrag bij Amaliazorg, casemanager voor het CCE en eigenaar Protect Training & Coaching

 

Doelgroep

Verpleegkundigen en ieder ander die werkt met ouderen

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl. Btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Praktische webinar
  • Vol handvatten en tips
  • Ruimte voor jouw vragen
14-12-2022
Online

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 2 punten

  • Scholing Dementieverpleegkunde
  • Scholing Geriatrie-Gerontologie
  • Scholing Wijkverpleegkunde

Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Bij voldoende interesse zullen jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?