Home / Events / LVB en Hechting | Webinar
Gehandicaptenzorg

LVB en Hechting | Webinar

Woensdag 20 september 2023, 14.30-17.00 uur

Wegens succes opnieuw op de agenda!

 

Een veilige hechting is belangrijk voor ieder mens. Dit zorgt namelijk voor basisveiligheid en is nodig voor een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling. Omdat de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking anders verloopt is de kans op een verstoorde hechting groter. Een onveilige of verstoorde hechting kan de oorzaak zijn van veel onbegrepen gedrag.

 

Hechtingsproblematiek kan bij mensen met een verstandelijke beperking op verschillende manieren tot uiting komen. Als zorgprofessional is het daarom belangrijk om te weten hoe jij hechtingsproblemen signaleert, maar ook hoe jij het beste met hechtingsproblemen omgaat. Maar wat is hechting eigenlijk? Wanneer is er sprake van een hechtingsprobleem of hechtingsstoornis? Met wie is jouw cliënt verbonden? En waar moet jij op letten bij hechtingsproblematiek? Tijdens deze webinar geeft Maartje Aalders op een duidelijke manier informatie over hechtingsproblematiek en de relatie met gedrag(sproblemen).

 
 
Spreker

Maartje Aalders is werkzaam als GZ-psycholoog/ orthopedagoog in de gehandicaptenzorg. Sinds 2009 werkt zij als orthopedagoog binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij Frion in Zwolle is Maartje betrokken bij directe cliëntzorg, adviseert zij woon- en werkbegeleiders, doet zij diagnosntisch onderzoek, geeft zij therapie (oplossingsgerichte therapie, CGT) en houdt zij zich bezig met beleidsontwikkeling. Daarnaast wordt zij enthousiast van het geven van trainingen en het doorgeven van de door haar opgedane kennis en ervaringen.

 
 
Doelgroep

Eenieder die werkt met mensen met een lichte verstandelijke beperking. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om hun vragen, verwachtingen en eventueel eigen casuïstiek aan te leveren.

Programma

14:15Digitale ontvangst
14:30Welkom: uitleg webinar en huishoudelijke mededelingen
14:35Webinar LVB en Hechting door Maartje Aalders

– Emoties en fases in ontwikkeling

– Wanneer is er sprake van een hechtingsprobleem of hechtingsstoornis?

– Hechting en een verstandelijke beperking

15:45Korte pauze
15:55Vervolg webinar

– Tips en handvatten voor jou als hulpverlener

– Ruimte voor stellen van vragen

– Casuïstiekbespreking in break-out-rooms

17:00Einde webinar
Inschrijven

€ 99,- p.p. excl. btw

Meer over prijzen en kortingen

 • Volgen vanaf jouw locatie
 • Kennis over hechting(sproblemen)
 • Praktische tips
 • Ruimte voor jouw vragen
20-09-2023
Online

Accreditatie

 Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 2 punten

 • GGZ
 • Jeugdverpleegkunde
 • Kinderverpleegkunde
 • SPV
 • Verstandelijk Gehandicapten Zorg

 NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)*: 

 • K&J/OG herregistratie: 2 punten
 • K&J/OG opleiding-behandeling:  0,5 punt
 • K&J/OG opleiding-diagnostiek:  0,5 punt

 

* SKJ: Jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals mogen door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie

 


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?