Home / Events / Lachgas | Webinar
Deze studiedag ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Jeugdzorg
Ziekenhuiszorg

Lachgas  | Webinar

Maandag 26 april 2021 | 11.30 – 12.30 uur

 

Lege hulzen van slagroomspuiten en ballonnen. Na een evenement heb je ze vast wel eens zien liggen. Het restant van het gebruik van lachgas. Lachgas is goedkoop, overal en voor iedereen verkrijgbaar en het werkt snel en kort. Het is volkomen legaal en ziet er door de ballonnen zelfs gezellig uit. Ten onrechte heeft lachgas een onschuldig imago. Het zuurstoftekort dat lachgas veroorzaakt kan ernstige gevolgen hebben. Desondanks is ‘een ballonnetje doen’ de laatste jaren ontzettend populair onder vooral jongeren en jongvolwassenen.

 

Tijd om eens stil te staan bij lachgas. Want wat gebeurt er eigenlijk in het lijf wanneer je lachgas neemt? En hoe schadelijk is lachgas nou echt? En als we dit weten wat is er te doen aan voorlichting en preventie?

 

Tijdens deze webinar hoor je alles over lachgas: het gebruik ervan, gebruikers en hoe we hiermee om kunnen gaan. Misschien heb je zelf ook wel vragen? Uiteraard zal docent Laura Nijkamp ook hierop ingaan.

Laura Nijkamp MSc. is onderzoeker en adviseur bij het team Alcohol- en Drugspreventie van het Trimbos-instituut. Zij is dé Trimbos expert op het gebied van lachgas.

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in lachgas

 

Presentaties downloaden

€ 49,- p.p. excl. btw

 

  • In één uur op de hoogt
  • Expert spreker: Laura Nijkamp
  • Overal te volgen
  • Met praktische handvatten
26-04-2021
Online
Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?