Home / Events / GHB: Gebruik, afhankelijkheid en behandeling | Webinar
Deze studiedag ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Jeugdzorg
Overheid & Justitie
Ziekenhuiszorg

Webinar GHB: gebruik, afhankelijkheid en behandeling

Dinsdag 1 december | 19:30-21:00 uur

VOLGEBOEKT 

Helaas is deze datum volgeboekt. Wij kunnen je op de wachtlijst plaatsen. Zodra er een plaats vrijkomt, zullen wij je hier persoonlijk van op de hoogte stellen. Om op de wachtlijst geplaatst te worden, stuur een e-mail naar info@leidscongresbureau.nl.

 

Incidenten door GHB-gebruik duiken regelmatig op in de media. De groep afhankelijke gebruikers kenmerkt zich door een complexe problematiek en snelle terugval. Dit vraagt veel kennis en inzet van jou als hulpverlener. In deze webinar bespreekt Harmen Beurmanjer de laatste stand van zaken rond het middel GHB op het gebied van: gebruik, schadelijkheid, bejegening en behandeling. Tijdens de webinar is er ruimte voor je vragen.

 

Harmen Beurmanjer is werkzaam bij Novadic-Kentron als senior onderzoeker. Daarnaast is hij als hoofddocent Verslaving verbonden aan het RCSW en RINO Zuid voor de opleidingen tot GZ-psycholoog en klinisch psycholoog. Hij is expert op het gebied van GHB problematiek en de behandeling hiervan. Naast zijn promotie op het gebied van terugvalmanagement bij mensen met GHB verslaving is hij auteur van diverse andere studies en richtlijnen op dit gebied. Harmen geeft regelmatig lezingen en onderwijs aan verschillende beroepsgroepen. Zo is hij spreker op de studiedagen Drugs | NPS van het Leids Congres Bureau.

 

Voor wie is deze webinar?

Verslavingsartsen, jeugdzorgprofessionals en andere hulpverleners/zorgprofessionals die in hun werk te maken krijgen met GHB-problematiek. De nadruk in de webinar ligt op de medische benadering en behandeling.

 

Verder verdiepen?

Wil je je verder verdiepen in de ontwikkelingen rond onderzoek, interventies en behandeling van Drugs en Nieuwe Psychoactieve Stoffen? Bezoek dan (ook) de studiedag Drugs | NPS op 2 februari 2021. Hier hoor je meer over verschillende middelen, de type gebruikers en hun motivaties en ontwikkelingen in behandeling.

Programma

19:30Welkom, korte uitleg verloop webinar
19:35Deel 1: Dynamiek GHB: kenmerken middel, markt en gebruikers
20:00Vragen naar aanleiding van deel 1
20:10Deel 2: Medische informatie GHB: recente kennis en implicaties voor behandeling
20:35Vragen naar aanleiding van deel 2
20:45Deel 3 - Behandeling ingestuurde vragen
21:00Afsluiting
Presentaties downloaden
  • GHB-expert Harmen Beurmanjer
  • Ruimte voor jouw vragen
  • In 1,5 uur op de hoogte
01-12-2020
Online

Accreditatie

SKJ: 1,5 punten

  • Jeugdzorgprofessionals

 

Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register: 2 punten

  • Scholing verpleegkundig specialisten

 

Verslavingsartsen (VVGN): 2 punten


Iedereen ontvangt een bewijs van deelname.

 

Inschrijven

Deze webinar is helaas volgeboekt. Wij kunnen je op de wachtlijst plaatsen. Zodra er een plaats vrijkomt, zullen wij je hier persoonlijk van op de hoogte stellen. Om op de wachtlijst geplaatst te worden, stuur een e-mail naar info@leidscongresbureau.nl.

 


Wil je je verder verdiepen in de ontwikkelingen rond onderzoek, interventies en behandeling van Drugs en Nieuwe Psychoactieve Stoffen? Bezoek dan (ook) de studiedag Drugs | NPS op 2 februari 2021.

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?