Home / Events / Voeding bij kanker | Webinar
Eerstelijnszorg
Ziekenhuiszorg

Voeding bij kanker| Webinar

Dinsdag 4 april 2023, 10.00 − 11.30 uur

 

Als verpleegkundige heb je elke dag te maken met patiënten die voedingsproblemen hebben of kunnen krijgen. Je ziet welk effect ziekte en behandeling hebben op de patiënt en krijgt vaak ook te maken met vragen over voeding.

Voor patiënten heb je een belangrijke rol in hun behandeling. Patiënten vinden het gemakkelijker om aan jou vragen te stellen over voeding dan aan de arts. Maar je zult misschien niet alle vragen van patiënten kunnen beantwoorden of je weet niet waar de patiënt de juiste informatie kan vinden.

 

In deze interactieve webinar bespreken we de basisprincipes van voeding bij kanker. Gaan we in op veel voorkomende problemen, voedingshypes en leefstijl na behandeling van kanker. We bieden praktische tips die je kan toepassen in je eigen werksetting, geven relevante websites om patiënten naar te verwijzen en bespreken wanneer behandeling van een diëtist nodig is.

 

Sprekers

Sacha Lichthart: Sacha heeft 5 jaar ervaring als oncologie-diëtist in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Inmiddels werkt zij bijna 1,5 jaar bij The Right Meal. Hier houdt zij zich bezig met voedingszorg voor oncologie patiënten, wetenschappelijk onderzoek en receptontwikkeling. Naast haar opleiding tot diëtist heeft Sacha ook een Master Gezondheidswetenschappen (specialisatie voeding) afgerond aan de Vrije Universiteit. Vanuit haar kennis en ervaring verzorgt zij graag trainingen aan verpleegkundigen om het belang van voeding onder de aandacht te brengen. Sacha is een enthousiaste trainer die zorgt voor een concrete en praktische vertaalslag naar de werkvloer.

 

Suzanne Vonk: Suzanne is naast diëtist en voedingswetenschapper ook leefstijlcoach. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen die na de behandeling voor kanker weer fitter willen worden en hun leefstijl willen veranderen. Ze begeleidt bijvoorbeeld vaak mannen en vrouwen die veel zijn aangekomen door anti-hormoontherapie of prednison. Suzanne werkt bijna 2,5 jaar bij The Right Meal en houdt zich bezig met de voedingszorg voor oncologisch patiënten, het schrijven van blogs en het geven van presentaties bijvoorbeeld via webinars of op congressen.

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in voeding bij kanker. Zoals verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

 

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl. btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Praktische tips van diëtisten
  • Ruimte voor jouw vragen
  • Overal te volgen
04-04-2023
Online

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN):  2 punten

•   Scholing algemeen

Verpleegkundig Specialisten Register(VSR)2 punten

•   Scholing verpleegkundig specialisten


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Bij voldoende interesse zullen jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?