Home / Events / Eergerelateerd geweld | Webinar
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Eerstelijnszorg
(O)GGZ
Jeugdzorg
Overheid & Justitie
Ziekenhuiszorg

Eergerelateerd geweld | Webinar

Dinsdag 7 september 2021 | 16.00-17.30 uur

 

Eergerelateerd geweld is een complex probleem. Het is niet altijd even gemakkelijk te herkennen en er zijn vaak meerdere personen bij betrokken. Geweld uit naam van de familie-eer is helaas nog steeds actueel in Nederland. De politie en haar partners in de veiligheidszorg zoals gemeenten, scholen en zorginstanties worden regelmatig met zaken geconfronteerd.

Vanwege de angst en schaamte die bij de slachtoffers speelt om met hun verhaal naar buiten te komen, is het van groot belang adequaat met het verhaal van een slachtoffer om te gaan. Als deze uiteindelijk de moed heeft verzameld om dit te melden. Een goedbedoelde, maar verkeerde aanpak kan het slachtoffer extra in gevaar brengen. Het is dus van groot belang om te investeren in de kennis over en de aanpak van eer gerelateerd geweld (bron: politie.nl).

 

Deze webinar zal worden gegeven door Janine Janssen.  Zij is hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG) van de nationale politie, lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool en bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit.

Ze zal uitleggen waarom die familie-eer zo belangrijk is en welke vormen van geweld bij het herstel daarvan in beeld komen. Ook legt zij uit hoe de politie en haar partners met dit soort zaken omgaan en welke tips zij professionals in de praktijk kunnen geven voor het tijdig herkennen van deze ernstige vorm van geweld.

 

 

 

Doelgroep

Eenieder met interesse in eergerelateerd geweld.

Je investering
€ 75,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

Presentaties downloaden

€ 75,- p.p. excl.btw.

 

  • Expert spreker: Janine Janssen
  • Ruimte voor je vragen
  • In anderhalf uur op de hoogte
07-09-2021
Online
Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?