Home / Events / Autisme en een verstandelijke beperking | Webinar
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Gehandicaptenzorg

Autisme en een verstandelijke beperking | Webinar

Woensdag 26 april 2023, 10.30- 12.30 uur

 

 

Binnen de gehandicaptenzorg zijn er cliënten waarbij er naast een verstandelijke beperking ook sprake is van autisme. In de zorg en begeleiding van deze cliënten moet er rekening worden gehouden met beide diagnoses. Zo hanteert iemand met autisme waarschijnlijk een andere manier van communicatie dan iemand waarbij er enkel sprake is van een verstandelijke beperking. Ook op sociaal- en emotioneel gebied kan iemand net even anders functioneren. Dit alles vraagt om een zekere bekwaamheid van de begeleider, waarbij het kunnen herkennen van autisme en het aanpassen van de communicatie een rol speelt. Ook vergt het werken met mensen met autisme én een verstandelijke beperking veel verschillende kennisgebieden. Tijdens deze webinar worden daarom meerdere invalshoeken belicht, waarbij de volgende onderwerpen aan bod zullen komen:

 

– Autisme volgens de DSM

– Prikkelverwerking

– Communicatie

– Emotionele leeftijd

– Gericht aansturen

 

Spreker

Peter Stallenberg is geschoold als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en werkt inmiddels ruim 30 jaar in de jeugdhulpverlening. Hij heeft gewerkt op woongroepen voor jongeren met een verstandelijke beperking en later als ambulant pleegzorgbegeleider. Peter is vijftien jaar geleden samen met zijn vrouw De Blauwe Zon begonnen, een behandelgroep voor jonge kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand. Verder is hij voorzitter van de expertgroep Autisme en verstandelijke beperking van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. De expertgroep probeert ontwikkelingen rond de doelgroep te volgen, is voor ouders en professionals te benaderen voor advies en brengt gevraagd en ongevraagd advies uit binnen de NVA. Daarnaast is Peter zelf vader van een -inmiddels volwassen- kind met autisme en een ernstig verstandelijke beperking.

 

Doelgroep

Professionals werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Presentaties downloaden
Inschrijven

€ 99,- p.p. excl.btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Bedreven spreker
  • Autisme in de gehandicaptenzorg
  • Diverse invalshoeken
26-04-2023
Online

Accreditatie

Ben je aangesloten bij een accreditatiebureau en zou je punten willen krijgen voor deze webinar? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende aanvragen voor jouw bureau jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

 

 

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?