Home / Events / ADHD bij meisjes en vrouwen | Webinar
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Jeugdzorg

ADHD bij meisjes en vrouwen | Webinar

Woensdag 6 september 2023 | 10.15 – 11.45 uur

 

Jongens worden vaker gediagnosticeerd met ADHD dan meisjes. Uit onderzoek blijkt zelfs dat bij jongens twee tot drie keer vaker de diagnose gesteld wordt. Bij meisjes wordt ADHD veelal over het hoofd gezien, doordat de symptomen op een andere manier tot uiting komen. Hierdoor wordt de diagnose vaker gemist of pas jaren later gesteld. Zo blijkt ook dat meisjes de diagnose ADHD gemiddeld vijf jaar later krijgen dan jongens.

Niet-gediagnosticeerde meisjes en vrouwen met ADHD zullen niet de zorg ontvangen die zij wel hard nodig hebben. Dit kan van negatieve invloed zijn op de kwaliteit van het leven en geeft een verhoogde kans op het ontwikkelen van onder meer een stemmings- en angststoornis. Om te voorkomen dat ADHD onbehandeld blijft is het belangrijk dat zorgprofessionals beter op de hoogte zijn van de symptomen van ADHD bij meisjes en vrouwen en moet er verder gekeken worden dan enkel het gedrag.

 

Tijdens deze webinar zal er nader ingegaan worden op de symptomen van ADHD bij meisjes en vrouwen en wordt er uitleg gegeven over de relatie tussen het ontstaan van psychopathologie en gender. Daarnaast zullen de diagnostische valkuilen bij meisjes en vrouwen besproken worden.

 

Spreker

De webinar wordt gegeven door Patricia van Wijngaarden-Cremers. Zij is psychiater/psychotherapeut en als expert werkzaam voor het expertise centrum SCOS (specialistisch centrum ontwikkelingsstoornissen) in combinatie met JeugdGGZ. In 2015 is ze gepromoveerd op genderverschillen bij ontwikkelingsstoornissen en het ontstaan van psychopathologie. Ze is actief bestuurslid van diverse nationale en internationale organisaties die zich bezig houden met het verbeteren van de geestelijke gezondheid van vrouwen (o.a. FANN en IAWMH) en tevens oprichtster en voorzitster van de Nederlandse tak van de IAWMH: de Alliantie gender& ggz.

 

Doelgroep

Psychologen, (ortho)pedagogen, psychiaters, begeleiders, verpleegkundig specialisten, onderwijskundigen, docenten/leerkrachten en iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp ADHD bij meisjes en vrouwen.

Presentaties downloaden
Inschrijven

€ 99,- p.p. excl.btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Deskundige spreker aan het woord
  • Veel ruimte voor jouw vragen
  • Binnen 1,5 uur up-to-date
06-09-2023
Online

Accreditatie

NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)*:

  • K&J/OG herregistratie: 1,5 punt
  • K&J/OG opleiding-diagnostiek: 0,5 punt
  • K&J/OG opleiding-behandeling: 0,5 punt

 

Verpleegkundig Specialisten Register (VSR): 2 punten

 

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVVP): 1 punt

 

* SKJ: Jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals mogen door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie.

 


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

 

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?