Home / Events / Probleemgedrag bij ouderen voorkomen: praktische vaardigheden | Training
Ouderenzorg
Eerstelijnszorg

Probleemgedrag bij ouderen voorkomen: praktische vaardigheden | Training

Dinsdag 6 februari | 13.00 – 17.00 uur

 

Iedereen die in de zorg werkt krijgt wel eens te maken met probleemgedrag van cliënten/patiënten. Toch Is het niet altijd makkelijk om hiermee om te gaan, laat staan het te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk te weten waar het gedrag van jouw cliënt/patiënt vandaan komt.

Dankzij onderzoek en de ontwikkeling en uitwisseling van expertise, weten we steeds meer over de herkomst van probleemgedrag. En dat helpt ons om dit gedrag gunstig te beïnvloeden, waardoor de cliënt/patiënt zich veiliger en begrepen voelt, de mensen om hen heen een beter woonklimaat ervaren en medewerkers en mantelzorgers zich een beetje ontlast voelen.

Het is vaak niet eenvoudig om deze kennis en inzichten om te zetten in concreet gedrag. In deze training gaan we juist daarmee aan de slag, door het inzetten van technieken om gedrag te kunnen beïnvloeden. Een belangrijk principe hierbij is dat je het moet doen met wat er is. Alles wat er is is aanbod, dat zien, dat als uitgangspunt nemen en vervolgens daarop aansluiten.

De training kent een  hele reeks aan oefeningen die we steeds vertalen naar bekende theorieën en concreet gedrag. Door te oefenen en te experimenteren met ons eigen gedrag kunnen we het probleemgedrag direct gunstig beïnvloeden en zo zelf ervaren welke invloed jij kan hebben op het gedrag van een ander. Niet achteraf het brandje blussen maar vooraf zorgen dat brand niet ontstaan!

 

Trainer

Jan van der Hammen is zelfstandig trainer en acteur in de ouderenzorg en consulent bij het CCE. Zijn training bestaan uit een mix van theater, ervaringsoefening en stukjes theorie, waarbij het ontwikkelen van vaardigheden uitgangspunt zijn.

 

Doelgroep

Eenieder werkzaam in de ouderenzorg, zoals verpleegkundigen, verzorgenden, casemanagers, gedragsdeskundigen en artsen.

Inschrijven

€ 300,- excl. btw p.p.

Meer over prijzen en kortingen

  • Praktische middag
  • Expert trainer
  • Gericht op jouw dagelijkse praktijk
06-02-2024
Aristo Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: (V&VN)*: 3 punten

  • Scholing Dementieverpleegkunde
  • Scholing Geriatrie-Gerontologie
  • Scholing Wijkverpleegkunde

* BPSW: casemanagers dementie mogen geaccrediteerde scholing voor V&VN dementieverpleegkundige indienen voor herregistratie


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering

Deelname: € 325,- excl. btw per persoon

Vroegboekkorting

t/m 31 oktober: € 300,-

Collegakorting

Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 25,00 korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 25,00 korting.

Groepskorting

Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?