Home / Events / Probleemgedrag bij ouderen voorkomen: praktische vaardigheden | Masterclass
Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Ouderenzorg
Eerstelijnszorg

Probleemgedrag bij ouderen voorkomen: praktische vaardigheden | Masterclass

Woensdag 10 april | 13.00 – 17.00 uur

 

Iedereen die in de zorg werkt krijgt wel eens te maken met probleemgedrag van cliënten/patiënten. Toch Is het niet altijd makkelijk om hiermee om te gaan, laat staan het te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk te weten waar het gedrag van jouw cliënt/patiënt vandaan komt.

Dankzij onderzoek en de ontwikkeling en uitwisseling van expertise, weten we steeds meer over de herkomst van probleemgedrag. En dat helpt ons om dit gedrag gunstig te beïnvloeden, waardoor de cliënt/patiënt zich veiliger en begrepen voelt, de mensen om hen heen een beter woonklimaat ervaren en medewerkers en mantelzorgers zich een beetje ontlast voelen.

Het is vaak niet eenvoudig om deze kennis en inzichten om te zetten in concreet gedrag. In deze masterclass gaan we juist daarmee aan de slag, door het inzetten van technieken om gedrag te kunnen beïnvloeden. Een belangrijk principe hierbij is dat je het moet doen met wat er is. Alles wat er is is aanbod, dat zien, dat als uitgangspunt nemen en vervolgens daarop aansluiten.

Deze masterclass kent een hele reeks aan levendige casuïstiek die we steeds vertalen naar bekende theorieën en concreet gedrag. We hebben hierbij zowel aandacht voor het gedrag van de oudere als voor het gedrag van jou als zorgprofessional. Niet achteraf het brandje blussen maar vooraf zorgen dat brand niet ontstaan!

 

Trainer

Jan van der Hammen is zelfstandig trainer in de ouderenzorg en consulent bij het CCE. Meer weten over Jan, bekijk dan deze pagina.

 

Doelgroep

Eenieder werkzaam in de ouderenzorg, zoals verpleegkundigen, verzorgenden, casemanagers, gedragsdeskundigen en artsen.

Presentaties downloaden
Inschrijving gesloten

€ 325,- excl. btw p.p.

Meer over prijzen en kortingen

  • Praktische middag
  • Expert trainer
  • Gericht op jouw dagelijkse praktijk
10-04-2024
Aristo Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: (V&VN)*: 4 punten

  • Scholing Dementieverpleegkunde
  • Scholing Geriatrie-Gerontologie
  • Scholing Wijkverpleegkunde

* BPSW: casemanagers dementie mogen geaccrediteerde scholing voor V&VN dementieverpleegkundige indienen voor herregistratie


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering

Deelname: € 325,- excl. btw per persoon

Collegakorting

Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 25,00 korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 25,00 korting.

Groepskorting

Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?