Home / Events / Probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking | Training
Gehandicaptenzorg

Omgaan met probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking

Woensdag 29 november 2023 | 13.00 – 17.00 uur

 

Binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg vertonen mensen regelmatig gedrag dat kan worden betiteld als probleemgedrag of grensoverschrijdend gedrag: fysiek gericht, destructief richting begeleiders en omgeving, of destructief gedrag richting zichzelf. Tijdens deze training bekijken we het vanuit het perspectief moeilijk verstaanbaar gedrag. We staan deze middag stil bij vragen als:

  • Welke oorzaken liggen ten grondslag aan het gedrag?
  • Hoe kunnen we dit gedrag beïnvloeden?
  • Willen we het gedrag begrenzen of juist voorkomen dat iemand dit gedrag vertoont?

 

Tijdens deze training krijg je praktische tips en informatie, en oefen je met de benodigde vaardigheden om de praktijk veiliger te maken. Je leert het problematische gedrag te beïnvloeden vanuit het adequaat lezen van gedrag en vroegsignalering en interventies op situationeel niveau.. Een praktische middag vol concrete handvatten.

 

Spreker

Bjorn Canfijn is manager kwaliteit en trainer bij Careflex, een organisatie die zich richt op moeilijk verstaanbaar en onbegrepen gedrag. Als hulpverlener heeft hij jaren in de praktijk gewerkt met diverse doelgroepen waarbij complexiteit de basis vormde voor de noodzakelijke hulpverlening. Als trainer en coach heeft hij zich ontwikkeld vanuit het perspectief kijken naar gedrag vanuit menselijke interventies, de functie van gedrag en gedrag reguleren vanuit verbinding. Leidend hierin is het doel dat kwaliteit van leven de basis vormt voor de hulpverlening.

 

Doelgroep

Eenieder werkzaam met mensen met een verstandelijke beperking, zoals begeleiders en gedragsdeskundigen.

Inschrijven

€ 325,- excl. btw p.p.

Meer over prijzen en kortingen

  • Ervaren trainer
  • Samen aan de slag
  • Concrete handvatten
29-11-2023
Aristo Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN): 4 punten

  • Scholing Verstandelijke Gehandicapten Zorg

Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering

Deelname: € 325,- excl. btw per persoon

Collegakorting

Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 25,00 korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 25,00 korting.

Groepskorting

Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?