Home / Events / Motiverende gespreksvoering bij LVB | Webinar
Gehandicaptenzorg

Motiverende gespreksvoering bij LVB | Webinar

Dinsdag 24 januari 2023 | 10:00-12.00 uur 

 

Motivatie is afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘movere’: ‘in beweging brengen’. Dat is ook precies wat je met motiverende gespreksvoering probeert te bereiken: de ander in beweging brengen om iets te veranderen.

Hierbij kun je denken aan persoonlijke of professionele doelen, zoals een verandering in houding, gedrag of werkwijze. Om een verandering te bereiken is motivatie nodig. Motiverende gespreksvoering is daarbij een effectieve gesprekstechniek en onmisbaar binnen de begeleiding van de LVB doelgroep.

 

In deze webinar wordt de spirit van motiverende gespreksvoering besproken en de invloed die jij hebt. Wat zet je in om de motivatie en wil bij een ander te veranderen? Hoe kun je intrinsieke motivatie uitlokken in plaats van een verandering bij een ander op te leggen? Hoe kun je de ander daadwerkelijk in beweging brengen? We geven je graag concrete handvatten zodat jij jouw cliënt(en) nog beter kunt begeleiden op basis van motiverende gespreksvoering!

 

Sprekers:

Linda Koppes: Linda heeft 10 jaar ervaring als zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg. Als flexmedewerker heeft ze met veel doelgroepen en collega’s gewerkt. Vanuit haar ervaring in de zorg en haar opleiding ‘Toegepaste Pscyhologie’ geeft ze al enkele jaren trainingen voor onder andere zorgmedewerkers. Hierbij verzorgt ze met name trainingen op het gebied van communicatie en samenwerking. Dit doet ze vanuit ZWOpleidingen, het opleidingslabel van WilgaerdenLeekerweideGroep.

Linda is een enthousiaste trainer en maakt in haar trainingen een concrete vertaalslag naar de praktijk.

 

Denise van ’t Ende: Denise heeft 16 jaar ervaring binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg, waarvan de laatste 12 jaar als persoonlijk begeleider binnen de ambulante dienstverlening. Denise heeft een grote passie voor communicatie. Daarbij legt ze graag de nadruk op de eigen regie binnen de LVB doelgroep.

Denise is een bevlogen trainer binnen ZWOpleidingen, het opleidingslabel van de WilgaerdenLeekerweideGroep. Ze geeft trainingen gericht op  communicatie, begeleiding en eigen regie van de zorgvrager.

 

 

Doelgroep

Eenieder werkzaam met mensen met een LVB of met interesse in motiverende gespreksvoering bij deze doelgroep.

 

Inschrijven

€ 99,- p.p. excl. btw

 

Meer over prijzen en kortingen

 

 

  • Interactieve webinar
  • Ruimte voor jouw inbreng
  • Boordevol handvatten en tips
24-01-2023
Online

Accreditatie

Registerplein: aangevraagd

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

Ik wil mij inschrijven

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?