Home / Events / Herken een LVB | Webinar
Deze studiedag ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Jeugdzorg
Overheid & Justitie
Ziekenhuiszorg

Herken een LVB | Webinar

Maandag 17 mei | 10.30 – 12.30 uur

 

Herkennen, signaleren en elkaar verstaan

In jouw werk kun je als professional te maken krijgen met mensen met een licht verstandelijke beperking. Hoe herken je deze licht verstandelijke beperking? Hoe ga je daar als professional mee om?

 

Dit webinar gaat in op het herkennen en signalen van een licht verstandelijke beperking en elkaar vervolgens (beter) verstaan. Wat betekent nou die licht verstandelijke beperking? We gaan in op IQ, sociaal-emotionele ontwikkeling, aanpassingsvermogen, bijkomende problematiek en hoe die tot uiting komt in de ondersteuningsbehoefte. Wat zijn de do’s en dont’s in je houding, gedrag en communicatie en hoe pas je je aan in je bejegening en ondersteuning.

 

Doelgroep

Professionals die in hun werk te maken kunnen krijgen met mensen met een LVB en graag handvatten willen voor signalering en bejegening.

 

Sprekers  

De webinar wordt gegeven door Brenda Cooiman en Senne de Wit. Zij werken beiden als Gz-psycholoog voor het Centrum voor Diagnostiek en Behandeling van Reinaerde. Daarnaast zijn beiden in opleiding tot Klinisch Psycholoog (GioS) bij Bartimeus.

Presentaties downloaden

€ 99,- p.p.

 

  • Meedoen vanaf jouw locatie
  • Praktische handvatten
  • Ruimte voor jouw vragen
17-05-2021
Online
Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?