Home / Events / Nationaal Jaarcongres Overprikkeling 2022
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Jeugdzorg

Nationaal Jaarcongres Overprikkeling 2022

Van wetenschap naar praktijk

 

Overprikkeling houdt in dat stukjes informatie niet goed door de hersenen worden verwerkt. Mensen met bijvoorbeeld een hersenaandoening verwerken prikkels op een andere manier. Hierdoor kunnen ze eerder en vaker overprikkeld raken dan andere mensen. Overprikkeling wordt gekenmerkt door een groot scala aan klachten en gaat vaak gepaard met hoofdpijn, vermoeidheid, stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust, en het overlopen van emoties.

 

Vandaag de dag is overprikkeling een veelvoorkomend probleem waar meer aandacht voor zou moeten zijn in de maatschappij. Gelukkig vindt er steeds meer onderzoek plaats op het gebied van prikkelverwerking bij verschillende hersenaandoeningen. Dit zorgt voor meer begrip en kennis, hoe hier in de dagelijkse praktijk mee om te gaan, voor zowel de professional als diegene die dagelijks kampt met overprikkeling.

 

Tijdens het congres Overprikkeling zoomen we in op overprikkeling bij verschillende hersen- en psychiatrische aandoeningen. Wat is er tot nu toe bekend over overprikkeling in de wetenschap, en hoe gaan we er vandaag de dag in de praktijk mee om? Hoe wordt overprikkeling ervaren door ervaringsdeskundigen? Zorgprofessionals die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met de behandeling van en zorg voor patiënten met overprikkeling zullen deze dag de nodige kennis en handvatten meekrijgen.

 

Naar verwachting wordt het volledige programma begin oktober op deze website gepubliceerd.

 

Je ontmoet

Op het congres verwelkomen wij psychologen, (ortho-)pedagogen, psychiaters, verpleegkundigen, onderwijskundigen, docenten/leerkrachten, arbeidsdeskundigen en iedereen die belangstelling heeft voor het onderwerp overprikkeling.

 

Programmacommissie

Prof. dr. Corina Greven
Hoogeleraar Environmental Sensitivity in Health, Radboudumc, Nijmegen; & Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, Nijmegen.

 

Prof. dr. Judith Homberg
Hoogleraar translationele neurowetenschappen, Radboudumc, Nijmegen.

 

Prof. dr. Jan Buitelaar

Hoogleraar – Afdeling Cognitieve Neurowetenschappen, Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Radboudumc

 

Marjan Hof

Psychiatrisch verpleegkundige, ondernemer We-Fixx

 

Meer informatie

Inschrijven

€ 280,- p.p. excl. btw

Meer over prijzen en kortingen

  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspirerende sprekers
  • Ruimte voor jouw vragen
  • Altijd verse koffie en fruit
25-01-2022
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Accreditatie

Accreditatie zal worden aangevraagd bij diverse beroepsverenigingen. Na publicatie van het definitieve programma vind je deze hier.

 


 

Inschrijven

Je investering

Deelname : € 305,- excl. btw per persoon

Vroegboekkorting

€ 25,- t/m 15 november 2021

Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigen ontvangen 20% korting op de deelnameprijs

Collegakorting

Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 25,00 korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 25,00 korting.

Groepskorting

Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?