Home / Events / Omgaan met agressie in de zorg | Webinar
Deze studiedag ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
Ouderenzorg
Ziekenhuiszorg

Omgaan met agressie in de zorg | Webinar

Dinsdag 15 juni 2021 | 11.00 – 12.30 uur

 

De laatste jaren is er een duidelijke stijging te zien van agressie-incidenten in de zorg. Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van alle zorgprofessionals met agressie te maken krijgt, 30% zelfs wekelijks. Deze cijfers kunnen ervoor zorgen dat je je werk als moeilijk en soms ook als minder leuk ervaart. Als jij weet hoe jij bij grensoverschrijdend gedrag de regie weer terug kunt nemen, geeft dat een veilige basis om ook in lastige situaties professioneel te blijven handelen en de zorg te verlenen zoals jij dat wilt.

 

Deze webinar leert je op tijd te herkennen met welk gedrag of welke vorm van agressie je te maken hebt. Je ontvangt passende handvatten om de ander te kalmeren of om het lastige, grensoverschrijdende en soms agressieve gedrag te begrenzen en te stoppen. Door ook inzicht te krijgen in je eigen gedrag leer je situaties meer in eigen hand te houden. Je bent de werksituatie weer de baas zodat je ook het plezier weer terugvindt en je de zorgprofessional bent die je wilt zijn.

 

Tijdens deze webinar leer je om te gaan met grensoverschrijdend gedrag van familie of mantelzorgers van jouw cliënt of patiënt.

  • We bespreken aan de hand van verschillende agressievormen een variatie aan aanpakken om agressie te herkennen en ermee om te gaan.
  • Je leert wat het effect van agressie is op jouw gedrag én wat het effect van jouw eigen gedrag is op de ander.
  • Tot slot komt de opvang en nazorg na een agressie-incident aan de orde.

 

Jannie de Jong is agressietrainer en adviseur en heeft ruim 30 jaar ervaring met het helpen herkennen en begrenzen van agressief gedrag in verschillende sectoren. In de gezondheidszorg geeft zij hiervoor diverse trainingen en ontwikkelde zij verschillende onderwijsvormen.

 

Doelgroep

Alle zorgprofessionals die tijdens hun werk geconfronteerd worden met (verbale) agressie en grensoverschrijdend gedrag.

Presentaties downloaden

€ 99,- excl. btw p.p.

 

  • Expert spreker: Jannie de Jong
  • 2 accreditatiepunten
  • Overal te volgen
  • Met praktische handvatten
15-06-2021
Online

Accreditatie


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

 

 

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?