Loading Events
Webinar GHB: gebruik, afhankelijkheid en behandeling

Webinar GHB: gebruik, afhankelijkheid en behandeling

Webinar GHB: gebruik, afhankelijkheid en behandeling

Dinsdag 13 oktober 2020, 15.00 - 16.30 uur

Incidenten door GHB-gebruik duiken regelmatig op in de media. De groep afhankelijke gebruikers kenmerkt zich door een complexe problematiek en snelle terugval. Dit vraagt veel kennis en inzet van u als hulpverlener. In de webinar bespreekt Harmen Beurmanjer met u de laatste stand van zaken rond het middel GHB op het gebied van: gebruik, schadelijkheid, bejegening en behandeling. Tijdens het webinar is er ruimte voor uw vragen. Daarnaast kunt u vooraf uw vragen indienen.

Harmen Beurmanjer is werkzaam bij Novadic-Kentron als senior onderzoeker. Daarnaast is hij als hoofddocent Verslaving verbonden aan het RCSW en RINO Zuid voor de opleidingen tot GZ-psycholoog en klinisch psycholoog. Hij is expert op het gebied van GHB problematiek en de behandeling hiervan. Naast zijn promotie op het gebied van terugvalmanagement bij mensen met GHB verslaving is hij auteur van diverse andere studies en richtlijnen op dit gebied. Harmen geeft regelmatig lezingen en onderwijs aan verschillende beroepsgroepen. Zo is hij spreker op de studiedagen Drugs | NPS van het Leids Congres Bureau.

Wilt u zich verder verdiepen in de ontwikkelingen rond onderzoek, interventies en behandeling van Drugs en Nieuwe Psychoactieve Stoffen? Bezoek dan (ook) de studiedag Drugs | NPS op 2 februari 2021. Hier hoort u meer over verschillende middelen, de type gebruikers en hun motivaties en ontwikkelingen in behandeling.

Doelgroep

Verslavingsartsen, jeugdzorgprofessionals en andere hulpverleners/zorgprofessionals die in hun werk te maken krijgen met GHB-problematiek.

Accreditatie voor de webinar GHB is verkregen bij de volgende verenigingen:
 

 • SKJ: 1,5 punten
 •  

 • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register: 2 punten
  •  

   Accreditatie is bij de volgende bureaus in aanvraag

    

  • Vereniging Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN)
  •  

  Speciaal verzoek?

  Is er een vereniging waarvan u accreditatie wenst te krijgen voor deelname? Laat het ons weten, dan bekijken wij graag de mogelijkheden. Hierbij is het van belang om te weten dat accreditatieaanvragen veelal tenminste 6 weken voor uitvoering ingediend moeten worden om op tijd goedgekeurd te worden. Sommige verenigingen hebben langer nodig om de aanvraag te behandelen.
   

  Presentie verplicht

  Voor het verkrijgen van punten en een certificaat van deelname is aanwezigheid verplicht. Wij houden door middel van een presentielijst bij wie deelneemt aan de webinar. Zorgt u daarom dat uw Zoom-naam gelijk is aan de naam waaronder u zich heeft ingeschreven.

  Programma Gebruik, Afhankelijkheid en Behandeling

  14.55 – 15.00 uur

  Inloop

  14.55 – 15.00 uur

  Welkom, korte uitleg verloop webinar

  15.05 – 15.30 uur

  Deel 1: Dynamiek GHB: kenmerken middel, markt en gebruikers

  15.30 – 15.40 uur

  Vragen naar aanleiding van deel 1

  15.40 – 16.05 uur

  Deel 2: Medische informatie GHB: recente kennis en implicaties voor behandeling

  15.40 – 16.05 uur

  Vragen naar aanleiding van deel 2

  16.15 – 16.30 uur

  Deel 3 – Behandeling ingestuurde vragen

  16.30 uur

  Afsluiting

  Extra

  Om u voldoende ruimte te geven om vragen te stellen hebben we een maximum aantal deelnemers aan deze webinar gesteld van 40 personen.

  Schrijf u in voor de webinar Gebruik, Afhankelijkheid en Behandeling

  Meedoen is eenvoudig. Klik hieronder om u aan te melden. U ontvangt een dag van te voren een link voor de webinar. De factuur wordt apart verstuurd naar het e-mailadres dat u daarvoor opgeeft.

  Om alles goed te laten verlopen, vragen wij u om in een rustige omgeving te gaan zitten en de webcam en audio aan te zetten. Mocht u geen webcam hebben dan is dit geen probleem. Het belangrijkste is dat u een microfoon hebt.

  Inschrijven

  Uw investering

  € 99,- p.p. excl. btw

  Annuleringsvoorwaarden

  Annuleren kan uitsluitend schriftelijk. Tot twee weken voor de studiedag brengen wij € 50,-* administratiekosten per deelnemer in rekening. Als u binnen twee weken annuleert, rekenen wij het volledige bedrag. Bij verhindering is uw plaatsvervanger uiteraard van harte welkom. Op al onze bijeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

  *Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW