Loading Events
LVB en Hechting

LVB en Hechting

Interactieve studiedag LVB en Hechting

Woensdag 26 september 2018

Een onveilige hechting in combinatie met een LVB is een veel voorkomende oorzaak van onbegrepen gedrag. Leer dit gedrag zoveel mogelijk te voorkomen, er goed op te reageren en de verbinding te herstellen. Kundige en enthousiaste sprekers geven u inzicht en handvatten.

U ontmoet

Begeleiders, gedragskundigen en andere professionals in onderwijs, jeugdzorg en gehandicaptenzorg.

SKJeugd: 4 punten

 

NVO/NIP: 2 punten

  • K&J/OG Herregistratie

NVO/NIP: 0.5 punten

  • K&J/OG opleiding – behandeling
  • K&J/OG opleiding – diagnostiek

Staat uw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op zodat we uw verzoek in overweging kunnen nemen.

Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Ochtendprogramma

 

09.45 uur Ontvangst en registratie

 

10.15 uur Ochtendprogramma

In de ochtend wordt de koppeling gemaakt tussen emotionele ontwikkeling en hechtingspatronen bij mensen met een verstandelijke beperking.
Susan Huijbregts, GZ-psycholoog, jarenlange ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en eigenaresse van ‘meer psychologie’ geeft u inzicht in emotionele ontwikkeling en hechting bij mensen met een licht verstandelijke beperking.

 

11.50 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen

 

12.00 uur Luchpauze

Middagprogramma

 

13.00 uur Middagprogramma

In het middagprogramma bieden we twee inspirerende workshops aan. De workshops duren 75 minuten en tussendoor is er een half uur pauze.

 

Workshop Mentaliserende bevorderende begeleiding

Kenmerkend gedrag vanuit hechtingsproblematiek vormt een uitdaging voor de hulpverlening. Mentaliserende bevorderende begeleiding geeft de hulpverleners handvatten om persoonlijke behoeftes in interactie los te laten en vanuit inzicht/inleving in de behoefte van de ander verbinding tot stand te brengen.
Björn Canfijn en/of Tessa van der Linden, trainers Careflex Zorggroep

 

Workshop Verbinden met de cliënt door storytelling  

Storytelling door middel van het systemisch werken met helende verhalen legt de verbinding met de cliënt op een natuurlijke, laagdrempelige en zachte manier, waarbij niet alleen onbewust veranderingen teweeg worden gebracht, maar ook op bewuste manier gedragsverandering kan worden bereikt. Door deze methodiek toe te passen in de begeleiding en ondersteuning van de cliënt met hechtingsproblematiek leert men niet alleen vanuit de eigen kracht en ervaring verbinding te maken met de cliënt, maar ook verantwoordelijkheid en leiding te nemen in dit proces. Met als doel cliënt-centraal gerichte zorg en therapiecontinuïteit waardoor je uit het systeem van ‘het geforceerde moeten’ en ‘het op bovenaf opleggen van beleid’ kan stappen, en de verandering van binnenuit en vanuit verbinding kan komen.
Eveline van Dongen, coach, jurist en schrijfster en eigenaresse van InnerTreasure

 

16.00 uur Afsluiting en napraten tijdens borrel

Uw investering *

€ 340,- p.p.

Kortingen *

Collegakorting
Indien u en uw collega zich op dezelfde dag inschrijven, krijgt de tweede (en elke volgende) persoon een korting van
€ 25,- op de totale inschrijfkosten. Het factuuradres dient hetzelfde te zijn.

Groepskorting
Wanneer u 5 personen gelijktijdig inschrijft is de 5e persoon gratis. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.  Maak de aanmelding in orde via deze e-mail.

Inschrijven

U kunt zich niet meer via het online-registratieformulier aanmelden. Mocht u nog willen deelnemen, dan kunt u zich op de dag zelf bij de locatie registreren.

Annuleringsvoorwaarden *

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk. Tot twee weken voor de studiedag brengen wij €50,- administratiekosten per deelnemer in rekening. Als u binnen twee weken annuleert, rekenen wij het volledige bedrag. Bij verhindering is uw plaatsvervanger uiteraard van harte welkom. Op al onze bijeenkomsten zijn de algemene voorwaardenvan toepassing.

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW

ARISTO UTRECHT

Ligt naast station Lunetten en er is een parkeergarage (betaald)

 

Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht
Tel: 088 – 230 10 30

 

Kijk op www.aristo.nl voor een actuele routebeschrijving