Home / Weet jij voldoende over de Wet zorg en dwang?
Hier kun je antwoord vinden op je vragen

Weet jij voldoende over de Wet zorg en dwang?

dinsdag 16 februari, 2021

De Wet zorg en dwang is inmiddels ruim een jaar van kracht. Van jou als zorgprofessional wordt verwacht dat je goed op de hoogte bent van de wet en deze juist kan toepassen. Toch kan je met vragen zitten over wanneer er nou precies sprake is van onvrijwillige zorg, of wanneer je een externe deskundige moet inschakelen. En hoe zit het met medicatie die al jaren wordt voorgeschreven?

 

Om jou en je organisatie te helpen zijn er verschillende platforms waar je je kunt laten informeren. Een belangrijke hiervan is Vilans. Op hun website kun je bijvoorbeeld een stappenplan vinden en in dit verslag beantwoordt een adviseur van Vilans veel voorkomende vragen.

 

We kunnen ons voorstellen dat je toch nog met vragen zit en deze live wil stellen aan een expert. Dat kan! Wij organiseren regelmatig een Masterclass Wet zorg en dwang, waar Wzd-expert Brenda Frederiks met een beperkte groep deelnemers verder de wet in duikt. Naast veel ruimte voor vragen is er gelegenheid om jouw specifieke dilemma of casus voor te leggen.

Wil je hier ook aan meedoen en je sterker voelen in je kennis over onvrijwillige zorg en de Wet zorg en dwang? Schrijf je dan in voor de Masterclass Wet zorg en dwang!

 

Programmamanager Academie

Jackie van Wieringen