Home / Tellen en Vertellen – podcast
Podcast

Persoonsgerichte zorg: Tellen en Vertellen

maandag 19 juli, 2021

De aandacht voor persoonsgerichte zorg neemt toe. Tegelijk zien we dat verhalen van mensen steeds grotere rol krijgen, ook in formele en bestuurlijke kaders. Logisch, want kwaliteit van leven is per mens anders. Maar wat kunnen we hiermee? Met andere woorden: Hoe kun je verhalen meer van betekenis laten zijn in de zorg?
Over deze en andere vragen worden Lydia Helwig Nazarowa en Hans Reinders geïnterviewd in een interessante podcast. De basis is hun nieuwe boek Tellen en Vertellen, Narratieve verantwoording in de langdurige zorg (Gompel & Svacina, 2021).
In de podcast gaat het over narratieve verantwoording. Narratieve verantwoording geniet in de discussie over kwaliteit van zorg een steeds bredere belangstelling. Verhalen spreken meer tot de verbeelding dan cijfers. Vaak wordt daarom een ‘complementaire’ aanpak bepleit: naast ‘tellen’ ook ‘vertellen’ om een goed zicht te krijgen op de dagelijkse zorgpraktijk.
 

Spreekt dit je aan en wil jij ook bijdragen aan betere zorg door uit te gaan van de persoonlijke verhalen en behoeften van je cliënt? Dan is de webinar Tellen en Vertellen: persoonsgerichte zorg op 6 oktober zeker wat voor jou! Hans Reinders en Lydia Helwig Nazarowa inspireren je graag persoonlijk met hun ervaringen en visie. 

 

 

Meer informatie webinar Tellen en Vertellen; werken aan persoonsgerichte zorg

Jackie van Wieringen

Programmamanager Academie

Jacqueline van Wieringen

Agenda

Wellicht ook interessant