Home / Één op de drie ouderen ondervoed
Ondervoeding bij ouderen een groot probleem!

Één op de drie ouderen ondervoed

dinsdag 20 april, 2021

Ondervoeding bij ouderen is een groot probleem. Één op de drie ouderen met thuiszorg is ondervoed. Blijkt dit najaar uit onderzoek. De verwachting was dat dit door de coronapandemie nog verder zou toenemen.

 

Het is dus belangrijk om meer aandacht te hebben voor ondervoeding bij ouderen. Zeker omdat ondervoeding wordt onderschat en wel degelijk grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Door ondervoeding krijgen ouderen te weinig goede voedingsstoffen binnen waardoor zij vaker zorg nodig hebben en blijven houden.

 

Ondervoeding wordt te weinig gesignaleerd. Veel vaker worden de gevolgen aangepakt. Een oudere die is gevallen, gaat naar de fysiotherapeut. De onderliggende oorzaak, ondervoeding, wordt hiermee niet aangepakt.

 

Er is veel winst te behalen op dit thema. Een interdisciplinaire samenwerking is hierbij onmisbaar. Daarom wordt er momenteel een kwaliteitsstandaard Voeding- en vochttekort ontwikkeld. Dit maakt het voor professionals gemakkelijker om ondervoeding te signaleren en aan te pakken. Daarnaast laat de kennis bij ouderen over wat gezonde voeding voor hen is, te wensen over. Wanneer zij hierin slimmere keuzes kunnen maken, is er al een slag geslagen.

 

Tijdens de webinar ondervoeding bij ouderen gaan we in op deze onderwerpen en meer. Je krijgt veel praktische tips en handvatten zodat jij een grotere rol kan spelen bij de signalering en aanpak van ondervoeding bij ouderen.

 

Meer informatie over de webinar Ondervoeding bij ouderen 

 

Deze nascholing ligt in het verleden. Wij organiseren regelmatig nascholingen over dit onderwerp. Hou onze agenda in de gaten of er iets voor je bij zit, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina), dan houden wij je op de hoogte!

 

Programmamanager Academie

Odile Vreeken

Artikelen

Wellicht ook interessant