Home / Vraag en antwoord: Waarom is nascholing zo belangrijk voor zorgprofessionals?

Vraag en antwoord: Waarom is nascholing zo belangrijk voor zorgprofessionals?

woensdag 17 mei, 2023

Als zorgprofessional houd je je natuurlijk het liefst bezig met je patiënt of cliënt. Aandacht geven, problemen herkennen en daarop anticiperen. Maar uitgeleerd raak je niet, want het zorglandschap blijft in beweging. Juist daarom is nascholing zo belangrijk. Toch bestaan hier veel vragen over. Vragen die wij graag beantwoorden!

 

Wat zijn de voordelen van nascholing?

Antwoord: Nascholing helpt de kwaliteit van zorg te verbeteren, zodat jij als zorgprofessional altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte bent. Nieuwe inzichten, andere behandelingen, relevante informatie. Door nascholing kun jij je kennis en vaardigheden verbeteren, waardoor je beter in staat bent om patiënten te behandelen en te adviseren. Dit kan leiden tot betere resultaten, meer tevredenheid én meer werkplezier.

 

Wat voor onderwerpen worden opgenomen in de nascholingen?

Antwoord: Scholingen kunnen van alles omvatten. Heel concrete onderwerpen zoals drugsgebruik. Maar daarnaast zijn er onderwerpen zoals recente (digitale) ontwikkelingen, leiderschapsvaardigheden en vraagstukken rondom cultuur en werkomgeving. Van heel breed tot toegespitst op een specifiek vakgebied zoals de GGZ, ziekenhuis-, ouderen-, jeugd-, gehandicapten- of eerstelijnszorg.

 

Op welke manier draagt Leids Congres Bureau bij aan jouw nascholing?

Antwoord: Onze bijscholingen kun je inzetten voor jouw accreditatiepunten. Wij vinden het belangrijk de scholingen af te stemmen op de behoeften van zorgprofessionals en op actuele onderwerpen die spelen in het werkveld, zoals bijvoorbeeld cultuursensitief werken en agressie. Maar ook andere zaken zoals de hervorming van de langdurende zorg, de druk op de kwaliteit, nieuwe wetgeving, het gedrag van cliënten en je eigen professionaliteit.

 

Meer weten?

Haal je accreditatiepunten met inhoudelijk zinvolle en vernieuwende onderwerpen. Kennis en ervaring uitwisselen is daarbij heel belangrijk, net zoals de informele sfeer waarin dat gebeurt. Op die manier krijg je zowel theorie als praktische tips aangereikt, die je meteen kunt toepassen in je werk. Ben jij benieuwd welke nascholing je kunt volgen? Wil jij ook een interessant congres of webinar bijwonen én je accreditatiepunten halen? Kijk dan op onze website en geef je op!

Programmamanager Academie

Jackie van Wieringen