Home / LVB en GGZ
LVB en GGZ

Overzicht van behulpzame informatiebronnen

donderdag 16 december, 2021

Er zijn relatief veel mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in de ggz, terwijl de zorg voor mensen met een LVB en de GGZ te vaak nog gescheiden werelden zijn.

Om professionals op weg te helpen bij het realiseren van passende zorg voor mensen met een LVB, heeft het Landelijk Kenniscentrum LVB een overzicht van behulpzame informatiebronnen opgesteld.

 

Ongeveer 40% van de mensen in de psychiatrie functioneert op het niveau van een LVB of heeft baat bij ondersteuning en communicatie op dat niveau, zegt Jolanda Douma, onderzoekscoöordinator bij het Landelijk Kenniscentrum LVB.

Mensen met een LVB hebben moeite om hun behandelplan, vragenlijsten en andere diagnostische instrumenten te begrijpen en goed in te vullen. Daardoor zal een behandeling hoogstwaarschijnlijk niet of minder succesvol zijn en blijven problemen en probleemgedrag bestaan.
Het document met informatiebronnen is gericht op volwassenen met een LVB en psychische problematiek en vind je hier.
Voor informatie over jeugdige LVB-ers met psychiatrische problemen kun je terecht op de website van de Academische werkplaats Kajak.

 

Bron: Landelijk Kenniscentrum LVB

 

Krijg jij in je werk te maken met psychiatrische problematiek en een LVB? Neem dan deel aan de landelijke studiedag LVB en Psychiatrie op 8 maart.

 

Meer informatie over de studiedag LVB en Psychiatrie 

Programmamanager Academie

Jackie van Wieringen

Artikelen

Wellicht ook interessant