Home / Loverboys
Seksuele uitbuiting

Loverboys: een voorbeeld van seksuele uitbuiting

donderdag 17 december, 2020

De meest bekende vorm van uitbuiting is de seksuele uitbuiting. Dan wordt iemand gedwongen om seksuele diensten te verlenen tegen betaling in de vorm van geld of van andere vergoedingen (denk aan kleding of eten). Mannen en vrouwen, volwassenen en kinderen, iedereen, ongeacht zijn of haar juridische status, kan slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. Het overgrote deel van de slachtoffers van deze vorm van uitbuiting is vrouw.

 

Onder seksuele uitbuiting vallen onder andere prostitutie, pornografie onder dwang en gedwongen seksuele dienstverlening in bars, hotels, kuuroorden, massagesalons en de entertainmentsector. Het kan gaan om seksuele diensten aan vreemden, of aan bekenden, bijvoorbeeld in het geval van gedwongen seks met vrienden van je partner.

 

Een bekende vorm van seksuele uitbuiting is uitbuiting door loverboys. Loverboys (we noemen ze liever gewoon mensenhandelaren) zijn vaak jonge mannen die zorgen dat het slachtoffer verliefd op ze wordt en afhankelijk van ze wordt en daarna wordt het slachtoffer misleid om betaalde seks te hebben.

 

Laura is een slachtoffer dat seksueel is uitgebuit door een loverboy. Kijk hier naar het verhaal van Laura,

 

Bron: deze gehele tekst is afkomstig van CoMensha (landelijke coördinatiecentrum tegen mensenhandel)

 

Wil jij meer weten over seksuele uitbuiting, hoe je slachtofferschap kunt herkennen en hoe je een slachtoffer kunt helpen? Helen en Sandra, trainers en adviseurs bij CoMensha vertellen je er alles over tijden de webinar Seksuele uitbuiting op 8 maart 2021.  

 

Meer informatie over de webinar Seksuele uitbuiting

Programmamanager Academie

Odile Vreeken