Home / Leerbaar & Weerbaar: bestaande methodiek in een nieuw jasje
Artikel

Leerbaar & Weerbaar: bestaande methodiek in een nieuw jasje

maandag 28 september, 2020

Tijdens de studiedag LVB en Seksualiteit op 11 november a.s. is er ruim aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, onderzoek en praktisch inzetbare methodieken. Toch zullen we ook (weer) aandacht besteden aan een al wat langer bestaande methode maar die nog steeds actueel en doeltreffend is én in een nieuw jasje is gestoken: Leerbaar & Weerbaar.

 

De bij Philadelphia Zorg (door)ontwikkelde methode Leerbaar & Weerbaar is een gelaagde methodiek die begint bij de basis en helpt mensen met een licht verstandelijke beperking om emotioneel sterker, sociaal bewuster en sociaal vaardiger te worden. Het behandelt thema’s als gevoelens, vriendschap, digitale media, pesten, seksualiteit, liefdesrelaties en verslaving. Cliënten leren om zich bewust te worden van hun gevoelens en lijfelijke reacties.

 

Weerbaarheid is meer dan alleen nee zeggen. Het begint met het kunnen waarnemen van wat je prettig vindt en niet. En het besef van dat je er mag zijn. Eigenwaarde is een belangrijke bouwsteen voor het opbouwen van zelfvertrouwen.

 

De methode Leerbaar & Weerbaar helpt cliënten bij het opbouwen van zelfkennis, bewustzijn en het stellen van grenzen. Zo leren zij betekenisvolle en gezonde relaties aan te gaan. Leerbaar & Weerbaar is een krachtig instrument om ze daarbij te ondersteunen. Als begeleider ondersteun je jouw cliënt door in gesprek te gaan, mee te kijken en te coachen.

 

Wil jij ook meer weten over het vergroten van de (seksuele) weerbaarheid van jouw cliënt? In de workshop Leerbaar & Weerbaar tijdens de studiedag LVB en Seksualiteit laten de trainers van Philadelphia je graag kennismaken met deze methode. De methode Leerbaar & Weerbaar komt in het najaar van 2020 voor iedereen digitaal beschikbaar op de website van Philadelphia Zorg. Hier vind je alvast wat meer informatie.

 

Meer informatie over de studiedag LVB en Seksualiteit

 

Programmamanager Academie

Charlotte Leijdekker


Notice: Undefined variable: accr in /var/www/vhosts/leidscongresbureau.nl/httpdocs/wp-content/themes/whitelabel/public/single-studydays.php on line 237
Artikelen

Wellicht ook interessant