Home / Vrouw poept onder invloed van lachgas op treinrails
Berichten uit de media

Vrouw poept onder invloed van lachgas op treinrails

dinsdag 13 oktober, 2020

Lachgas is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp in de media. Vorige week kopte het AD ‘Vrouw poept onder invloed van lachgas op treinrails. De politie waarschuwt via social media voor de soms levensgevaarlijke gevolgen van het gebruik van lachgas. Aanleiding van die boodschap: een incident dat zich in de nacht van zaterdag op zondag voordeed op Station Strijp S in Eindhoven. Daar heeft een 21-jarige vrouw onder invloed van lachgas op de trainrails gepoept.’. 

 

Een artikel als dit laat een schrijnende kant zien van lachgas gebruik maar werkt natuurlijk ook een beetje op de lachspieren. Maar ook verhalen van (ervarings)deskundigen zoals bij De Nieuwe Maan, lijken niet echt indruk te maken op de gebruikers van lachgas. Lachgas blijft ten onrechte een onschuldig imago hebben.

 

Weten jongeren wel genoeg over de gevolgen van het gebruik van lachgas? Als het antwoord NEE is, wie gaat het hen dan vertellen? Want wat weet jij zelf eigenlijk van lachgas? Kun jij hen voldoende vertellen over de gevolgen?

 

Tijd om onze kennis over lachgas te vergroten! Op 26 november vertelt Laura Nijkamp, lachgas expert bij het Trimbos-instituut, er alles over tijdens de webinar Lachgas.

 

Meer informatie over de webinar Lachgas

Programmamanager Academie

Odile Vreeken

Artikelen

Wellicht ook interessant