Home / Geef mensen met dementie en hun mantelzorgers wat ze écht willen
Dementiezorg op maat

Geef mensen met dementie en hun mantelzorgers wat ze écht nodig hebben

dinsdag 20 juli, 2021

Janet MacNeil Vroomen doet onderzoek naar wat mensen met dementie en hun mantelzorgers écht nodig hebben en ontwerpt zorgpakketten die aansluit bij hun wensen. Het doel is de dementiezorg verbeteren en doeltreffender maken; geef mensen wat ze nodig hebben en verspil geen geld aan wat ze niet willen.

 

 

Janet is universitair docent bij het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Ze is een hooggekwalificeerde onderzoeker in de dementiezorg en een specialist in complexe methodologische vaardigheden. Ze is genomineerd voor de Young Outstanding Researcher Award van Alzheimer Nederland.

Haar onderzoek richt zich op wat mensen met dementie en hun mantelzorgers echt nodig hebben. Met die informatie ontwerpt ze verschillende zorgpakketten. Daarna vraagt zij mensen met dementie en hun mantelzorgers welke hun voorkeur heeft en probeert zij dit pakket voor iedereen beschikbaar te maken.

Zo kan Nederland het eerste land ter wereld zijn waar mensen met dementie en hun mantelzorgers écht invloed hebben op dementiezorg. Lees hier meer over Janet, haar passie en haar onderzoek.

 

 

Janet MacNeil Vroomen was spreker op de landelijke studiedag Dementie: van medisch naar sociaal model op 7 december. Hier zal zij meer vertellen over haar onderzoek en wat jij hiervan kan meenemen naar je eigen praktijk.

 

Wij organiseren regelmatig nascholingen over dit onderwerp. Hou onze agenda in de gaten of er iets voor je bij zit, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte!

 

Programmamanager Academie

Jackie van Wieringen

Artikelen

Wellicht ook interessant