Home / Intimiteit en seksualiteit bij dementie
Leestip!

Intimiteit en seksualiteit bij dementie

dinsdag 19 april, 2022

Eind 2021 verscheen het boek Intimiteit en seksualiteit bij dementie van Frans Hoogeveen. Een boek over algemene menselijke (basis)behoeften die niet verdwijnen als mensen dementie krijgen. De auteur zegt er zelf het volgende over:

 

“Het boek gaat over de rol en het belang van intimiteit en seksualiteit in het leven van mensen met dementie en hun partners. Die zijn groot, want intimiteit en seksualiteit zijn algemeen menselijke basisbehoeften, die niet verdwijnen als mensen ouder worden of dementie krijgen. En als die behoeften niet worden vervuld, dan kunnen mensen ongelukkig worden, en liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer. Hoe komt het dan toch dat we aan de vervulling van deze behoeften zo weinig aandacht besteden in de professionele zorg voor mensen met dementie? En hoe kunnen we dat veranderen?

 

Het boek is ook bedoeld voor partners van mensen met dementie. Zij kunnen het heel moeilijk krijgen. Door de dementie verandert de relatie met hun partner en kunnen intimiteit en seksualiteit op de tocht komen te staan.

 

Intimiteit en seksualiteit bij dementie geeft praktische adviezen aan professionals én aan mensen met dementie en hun partners.”

 

 

 

Samen met auteur Frans Hoogeveen ontwikkelde het Leids Congres Bureau op basis van dit boek de webinar Intimiteit en Seksualiteit bij dementie op 7 juli a.s. Tijdens deze webinar staat de vraag centraal hoe zorgprofessionals intimiteit en seksualiteit een plaats kunnen geven in de zorgverlening voor mensen met dementie. Interesse? Kijk hier voor meer informatie:

 

 

Klik hier voor informatie over de webinar met Frans Hoogeveen

Programmamanager Academie

Charlotte Leijdekker