Home / Hoe revalideren ouderen na corona?
Europees onderzoek geriatrische revalidatie na COVID-19

Hoe revalideren ouderen na corona?

vrijdag 5 maart, 2021

De coronapandemie heeft de wereld al meer dan een jaar in zijn greep, ouderen blijken daarbij het meest kwetsbaar. Van de in Nederland in het ziekenhuis opgenomen patiënten met corona is 71% ouder dan 60 jaar. Hoe revalideren ouderen na corona? Het Universitair Netwerk voor de Care sector Z-H onderzoekt het.

 

Hoe revalideren ouderen na een COVID-19 besmetting? Het UNC-ZH doet Europees onderzoek naar het zorgtraject en herstel na COVID-19 in de geriatrische revalidatie. Daarnaast wordt het huidige Europese post-COVID-revalidatieaanbod onderzocht met als belangrijkste vraag: wat werkt er en wat werkt er niet?

 

Het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde publiceerde in het februarinummer een interview met Miriam Haaksma, een van de onderzoekers betrokken bij de studie. “De behoefte aan geriatrische revalidatie is nu groter dan ooit, maar door de pandemie is de zorgcapaciteit grotendeels uitgeput, waardoor we niet aan alle behoeften kunnen voldoen.”  Het gehele interview lees je hier.

 

 

Will jij meer weten over deze studie en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de GRZ? Kom dan naar onze landelijke studiedag Geriatrische Revalidatiezorg op 26 mei a.s. in de Eenhoorn in Amersfoort, of neem deel vanuit huis of je werkplek via de livestream. 

 

 

Meer informatie over de studiedag Geriatrische Revalidatiezorg 

Programmamanager Academie

Charlotte Leijdekker

Artikelen

Wellicht ook interessant