Home / Ervaringen van zorgprofessionals en revalidanten met CO-FIT+
GRZPLUS deed onderzoek

Ervaringen van zorgprofessionals en revalidanten met CO-FIT+

maandag 26 april, 2021

Door de coronapandemie is een nieuwe groep revalidanten ontstaan voor wie intensieve revalidatie cruciaal is. Het programma CO FIT+ van GRZPLUS ondersteunt deze revalidanten en hun naasten om het leven na corona weer op de rit te krijgen. Wat zijn de ervaringen van zorgprofessionals en revalidanten met het CO-FIT+ geriatrisch revalidatieprogramma en het gebruik van eHealth?

 

 

Sinds maart 2020 wordt de wereld geteisterd door een pandemie van een nieuw virus, COVID-19. Patiënten die hier ernstig ziek van zijn geweest, kunnen langdurig problematiek ervaren in hun fysiek, cognitief, emotioneel en/of sociaal functioneren. De belastbaarheid van post-COVID-19 revalidanten is erg laag en overbelasting komt veel voor. Voor deze nieuwe groep post-COVID-19 revalidanten heeft GRZPLUS* in een korte tijd een interdisciplinair revalidatie-programma, CO-FIT+, ontwikkeld. Om de revalidanten op afstand goed te kunnen ondersteunen bij hervatten van de ‘Activiteiten van het Dagelijks Leven’ (ADL) en begeleiding bij energieverdeling, wordt er in het CO-FIT+ revalidatieprogramma gebruikt gemaakt van activiteitenmonitoring via de Hipper en in beperkte mate van beeldbellen.

 

Een groep ouderen die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis gelegen, kregen bij hun herstel een half jaar extra ondersteuning op afstand, vanuit het onderzoeksproject eCOFIT+ van GRZPLUS, de HvA (Urban Vitality) en HipperTherapeutics. Hun herstel werd intensief gevolgd via draagbare sensoren. Daarnaast konden de ouderen beeldbellen met hun zorgverleners. Het project eCO-FIT+ heeft als doel de ervaringen van zorgprofessionals en revalidanten met het CO-FIT+ geriatrisch revalidatieprogramma en het gebruik van eHealth (Hipper en beeldbellen) te onderzoeken.

 

Bron: GRZPLUS.nl

 

Dr. Marije Holstege, Phd geriatrische revalidatie en senior onderzoeker bij GRZPLUS is als een van de onderzoekers betrokken bij de studie. Samen met Joyce Tauladan, Specialist Ouderengeneeskunde GRZPLUS (Zorgcirkel), geeft zij een lezing over het onderzoek, de resultaten en aanbevelingen op de landelijke studiedag geriatrische Revalidatiezorg op 26 mei a.s.

 

 

 

Ben jij werkzaam binnen de GRZ of heb je interesse in geriatrische revalidatie en wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen, inzichten, samenwerking en praktische handvatten? Bekijk dan het volledige programma en registreer je voor de 9e landelijke studiedag Geriatrische Revalidatiezorg op 26 mei a.s. De studiedag is volledig online te volgen waarbij ruim mogelijkheid is voor het online ontmoeten van en bijpraten met vakgenoten.

 

 

 

Meer informatie over de 9e Landelijke studiedag Geriatrische Revalidatiezorg

 

 

 

*GRZPLUS is het samenwerkingsverband tussen De Zorgcirkel en Omring voor top revalidatie en herstel.

Programmamanager Academie

Charlotte Leijdekker

Artikelen

Wellicht ook interessant