overlay image

Complexe Ouderenzorg

23 januari 2018

9e LANDELIJKE STUDIEDAG 'COMPLEXE OUDERENZORG'
Dinsdag 23 januari 2018 - Aristo Amsterdam

Achtergrond
Zowel de overheid als de zorgsector krijgt te maken met een stijgend aantal ouderen met meerdere (chronische) aandoeningen. Steeds meer verschillende zorgverleners moeten betrokken worden in het complexe zorgproces van kwetsbare ouderen. Dit vereist goede samenwerking en communicatie. Met name in de eerste lijn zijn de kwetsbare ouderen een aandachtspunt: men wil voorkomen dat de kwetsbare ouderen op de SEH terechtkomen of te lang in het ziekenhuis moeten blijven.

Tijdens de 9e editie van de studiedag ‘Complexe Ouderenzorg’ verkennen we inzichten naar het onderzoek over ervaren knelpunten in het zorgproces van de kwetsbare ouderen. Er wordt daarnaast uitgebreid aandacht besteed aan de samenwerking in de eerste lijn. In de middag worden nieuwe werkwijzen en zorgmodellen gepresenteerd voor een lang en aangenaam leven van kwetsbare ouderen.

Doelgroep
Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en managers in de ouderen-, thuiszorg en chronische zorg, zorgverzekeraars en beleidsmakers.

Accreditatie
Verpleegkundigen (Kwaliteitsregister V&V): 4 punten
- Scholing Wijkverpleegkunde
- Scholing Praktijkverpleegkunde
-
Scholing Geriatrie-Gerontologie

Verpleegkundig specialisten (Verpleegkundig Specialisten Register): 4 punten

Huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde (ABC1): 5 punten

Bewijs van deelname
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.